Mens vi venter på de første føl - Stutteri Vilard og Serupgård Horse Breeding

Årets hoppeføl 2019 Vilard's Frina e. Franklin / Sandro Hit - foto: Lonnie Nordstedt, Equine Photo.

Årets hoppeføl 2019 Vilard's Frina e. Franklin / Sandro Hit - foto: Lonnie Nordstedt, Equine Photo.

Stutteri Vilard beliggende i Ishøj havde i 2019 årets hoppeføl i Dansk Varmblod, nu venter de samme kombination, og drømmer naturligvis om samme super kvalitet.

“Vi venter to føl i 2021, men først i slutningen af maj. Der er ikke en af de to vi glæder os mest til, men ønsker blot to raske føl. Først og fremmest venter vi dog en helsøskende til årets hoppeføl i 2019, en Franklin / Don Romantic og håber selvfølgelig på at lave en med samme kvaliteter. Derudover venter vi en D'Avie / Sandro Hit, på Don Schufros hoppestamme.”

“Med hensyn til hingstevalget i 2021, så er vi, ganske atypisk, slet ikke kommet i gang med overvejelserne endnu, men vi har heldigvis også flere måneder til hopperne foler. Vi forventer at ifole 2-3 hopper.”

3 års hoppe e. Sezuan / Sandro Hit - privat foto.

3 års hoppe e. Sezuan / Sandro Hit - privat foto.

“Vi er i gang med at tilride en sezuan-hoppe efter Sandro Hit hoppe, og er meget tilfreds så langt. Så en D'avie på hende skal nok blive godt. Nu ser vi frem til hun skal kåres. Det er et par år siden at vi sidst har haft en hoppe til kåring”, fortæller Lars Arndt


Serupgårds Sangria e. Blue Hors Romanov / Idocus / Michellino

Serupgårds Sangria e. Blue Hors Romanov / Idocus / Michellino

Hos Serupgård ventes føl nr. 17 efter elitehoppen ERDH Samantha

“Hingsten Iron er far til føl nr. 17 på vores 22-årige elitehoppe ERDH Samantha født 1999 efter Michellino/Pion. Hun er fit for fight og har passet sine føl perfekt, så når hun forhåbentlig leverer endnu et velskabt føl først på sommeren, og så er det tid for et velfortjent otium sammen med resten af flokken her hos os. Hun har givet os så mange dejlige afkom og oplevelser i årenes løb, så det er selvfølgelig en lidt underlig fornemmelse at det nu er hendes sidste føl, men vi føler os priviligeret som avlere at have taget imod 16 føl og nu snart det 17. og sidste fra Samantha.”

“BRDH Serupgaards Sangria efter Romanov/Idocus/Michellino er drægtig med Blue Hors Livius, mens DS Daiquiri efter Jazz/Rotspon/Chablis venter Confess Color.”

Serupgårds Sauternes efter Asgard´s Ibiza/Blue Hors Romavov/ Idocus - privat foto.

Serupgårds Sauternes efter Asgard´s Ibiza/Blue Hors Romavov/ Idocus - privat foto.

“Planen for 2021 er lige nu at vi for første gang siden 1997 ikke vil i fole nogle hopper i år. Alle 3 hopper foler ret sent, og vi har derfor valgt at spring over, også selvom vi egentlig har en super spændende og velgående 3 års hoppe efter Ibiza/Romanov/Idocus som vi gerne vil have i folet.”

“Vi forsøger at holde økonomien omkring vores hestehold fornuftig, og med sene i folinger synes vi risikoen for at hopperne løber om, eller slet ikke kommer i fol, er for stor i forhold til de omkostninger der er forbundet med i folingerne. Derudover har vi også et par gode ungheste som vi vil have tilredet og solgt, og så er vi klar til 2022 sæsonen med i foling i foråret,” fortæller Heidi Bickham.

Næste “Mens vi venter på de første føl” er med Stutteri Worre.