Daniel Bachmann Andersen klar til at teste igen i 2022 udgaven af Unghestechampionatet

Del af nyhed fra Varmblod.dk

Dansk Varmblods Unghestechampionat 2020 bød på store sportsnavne som testryttere, præcist som traditionen foreskriver det. Det var et af dansk springsports største navne, nemlig den nifoldige danmarksmester og erfarne landsholdsrytter Andreas Schou, samt landsholdsrytter i dressur med mange internationale topplaceringer, Daniel Bachmann Andersen.

Begge kapaciteter gjorde et fremragende job og udtrykte dengang deres velvilje til at påtage sig opgaven en anden gang – og dét bliver i 2022.

Det er bare op i sadlen

Testrytter ved Dansk Varmblods Unghestechampionat i dressur præsenteret af Blue Hors, Daniel Bachmann Andersen, føler sig beæret over at have fået jobbet igen. Han nød opgaven i 2020 og holder meget af at formidle og give noget af sig selv. – Det handler om at finde de bedste blandt meget gode heste, og så håber jeg, at publikum også ridemæssigt får noget ud af det, som de kan tage med hjem og blive endnu bedre til at uddanne deres unghest, fortæller Daniel.

Han glæder sig til at prøve heste fra både kollegaer og amatørryttere og erindrer sidste gang, at der var et par heste, som han fra jorden ikke havde vurderet højt, men som gav ham en positiv overraskelse, da han kom i sadlen.

– Det er bare med at komme op. Sidste år bad jeg hjælperne om ikke at sætte en skammel, som hestene skulle stå ved siden af, for det er i det forum ikke fair overfor hestene at forvente, siger han.

Han fandt det sidste år meget givende at mærke så mange forskellige heste på kort tid, men også en udfordring. – Jeg kan godt lide at blive kastet ud i den slags, og jeg forbereder mig ikke. Jeg synes, det er bedre at ”freestyle”, og så fortæller jeg bare, hvad jeg ser og mærker, slutter Daniel.