"Mens vi venter på de første føl" - Stutteri Worre

Mogens Worre og Worres Nichoel, årets bedste dressur hoppeføl i reg 2 i 2020 e. Franklin/Valløs Nikita mf. Aquilino. Foto: Horsenews.dk

Mogens Worre og Worres Nichoel, årets bedste dressur hoppeføl i reg 2 i 2020 e. Franklin/Valløs Nikita mf. Aquilino. Foto: Horsenews.dk

3 føl solgt på auktioner i 2020

Stutteri Worre er et navn man ofte støder på, da stutteriet ofte er repræsenteret til følskuer, følauktioner, hoppekåringer og hingstekåringen i Dansk Varmblod.

Avler parret June og Mogens Worre har gennem tre årtier været aktive DV avlere, hvor Mogens Worre i starten af 90´erne bl.a. også var formand for Dansk Varmblodsavlsledelse. Sidste år gik Mogens Worre på pension, og avlerparret flyttede derfor ud på deres hesteejendom Himlingøje lidt syd for Køge, hvor de nu nyder deres dagligdag med hestene.

“Selvom 2020 har været en udfordring, så har vi alligevel både været til følskue og samtidig også fået solgt føl via auktioner. I 2020 blev vores hoppeføl Worres Nichoel, årets bedste dressur hoppeføl i reg 2. Hun er e. Franklin/Valløs Nikita mf. Aquilino, og samtidig udløste det en billet til eliteskuet i 2020, som jo var aflyst. I 2018 havde vi en helsøster som blev solgt på DV/World Cup auktionen som dyreste føl til Helgstrand Dressage,” fortæller Mogens Worre.

Årgang 2021

“Af 6 hopper som vi venter føl efter i 2021 er de 3 stamhopper. De 3 andre er 4. års hopper der kun skal have et føl, for derefter at gå i sporten.” 

“Det er klart at de stærke hoppestammer, hvor vi gennem flere generationer kender styrker og svagheder, giver os nogle muligheder for at “afprøve” de unge hingste og dermed se lidt mere sikkert hvad den enkelte hingst bidrager med, end hvis vi vælger at bruge de helt unge hingste på lidt mindre konsoliderede hoppestammer”, vurdere Mogens Worre.

Danciero / Valløs Miss Doolittle e. Dr. Doolittle. Sølvmedalje hoppe, har givet flere flere gode afkom. I 2020 fik Valløs Miss Doolittle føl e. Franklin, som er solgt via Schockemöhle/Helgstrand auktion til Rusland. Føllet vi venter her er nok det i flokken vi glæder os mest til.

Floriscount /Valløs Naya e. Baccarat xx. Ædel sølvmedalje hoppe. Her håber vi på et hoppeføl, som gerne skulle være med til at videreføre avlen hos os.

Vitalis / Valløs Filippa e. Blue Hors Don Olymbrio/Baccarat xx.  Hoppen er hingstemoder, og har giver flere gode afkom efter bl.a. Dream Boy og Franziskus.   

De unge hopper med deres første årgang

Dream Boy/ Worres Miss Diamond e. Blue Hors St. Schufro. Det er hoppens første føl.

Glamourdale / Worres Nairobi e. Franklin. Det er hoppens første føl, helsøster til Worre Nairobi fik føl efter Glamourdale i 2020. Føllet er solgt til Blue Hors på DV auktion.

Total Hope / Worres Frisky e. Franziskus. Hoppens første føl. Helsøster til Worre Frisky fik føl efter Total Hope i 2020. Føllet er solgt via Schockemöhle/Helgstrand auktion til Sverige.  

Overvejelserne for næste årgang      

Hingste vi overvejer at bruge i 2021, udover de hingste vi har brugt i 2020:

“Hingsten Franklin har vi haft god succes med at bruge og vi har fået nogle dejlige afkom efter ham. Vi syntes han avler godt - giver smidighed, aktion og et godt temperament. 

So Unique er også i vores strategiplan for 2021. En dejlig velgående hingst med en stærk moderstamme, som vi vurderer vil passe godt til vores højstillede hopper.

Hingstene Blue Hors Kingston, Blue Hors Monte Carlo, Kjento og My Vitality er også spændende hingste, som vi glæder os til at se afkom efter,” slutter Mogens Worre.