Informationsmøde med DRF på Teams vedr. EHV-1 virus

160845504_3782918835122104_4104390484268608217_n.jpg

Virus er altid derude - lige nu med eksplosiv udbrud i Valencia, men er set i hele verden, og senest (iflg. worldofshowjumping) med et smittetilfælde i Belgien med en hest som er hjemvendt fra det international stævne i Doha.

I aften var DRF vært ved det første ud af to planlagte online informationsmøder omkring EHV-1 virus. Det næste møde finder sted på onsdag kl. 19.30, og er i samme format som i dag, og er tænkt som en mulighed for at hestefolket kan få svar på spørgsmål omkring den meget smitsomme virus.

DRF var repræsenteret ved DRF’s veterinærkonsulent Mette Uldahl samt elitechef Kimi Nielsen som kort redegjorde for udviklingen i smitten i Europa.

Derefter fortalte Mette Uldahl om bl.a. virkningen af vaccination, karantæneregler, og smittens udvikling.

I det sene efterår var der en større smittespredning i Nordsjælland som man også så i starten af året i år, men som nu synes at være under kontrol. Derudover har man set smitte blandt fritidsheste i Silkeborg/Århus området, også med enkelte konstaterede tilfælde blandt rideheste.

Kimi Nielsen fortalte at DRF følger de danske ekvipager tæt når de kommet hjem fra udlandet, og det betyder bl.a. at Delatio med Dennis Fisker som var til start på i Doha lige nu er i obligatorisk 28 dages karantæne. (Ligesom resten af stalden dermed også er i karantæne).

Aftenens online møde blev optaget, og vil på et senere tidspunkt kunne ses på Rideforbund.dk.