Bakken Dressage - et team med resultater og ambitioner

Lige udenfor Haderslev finder man Bakken Dressage, hvor rytterparret Silje Bakken og Michael Møller Flintrup driver deres forretning. For 3 år siden overtog parret driften af ejendommen, som nu er 4. generation af Møller Flintrup - og sidste år fik parret også datteren Johanne.

Siden de er flyttet ind på adressen, har de etableret isoleret 20 x 60 ridehus, luftefolde og græsfolde sideløbende med, at de også har moderniseret stuehuset, hvor de lige nu er igang med at etablere seperat lejlighed, udover de i forvejen tre værelser som er til rådighed for stedets ansatte. Inden vinteren er projekt overdækket longering på “to do” listen, og beklædning af loftet i ridehallen står højt på ønskelisten.

H2R besøgte Bakken Dressage på en smuk solskinsdag, hvor græsset var nyslået og rallet revet.

Privat stald med fokus på de unge heste

Silje viste rundt på ejendommen, hvor der pt. er +35 unge heste i træning. Og travlhed har betydet, at det også har været nødvendigt at tage boksene i laden i brug. Teamet består af Silje selv som primært står for uddannelsen af stedets unge heste, ligesom også Michael rider et par heste om formiddagen. Derudover er der en rytter ansat samt to piger til at hjælpe til i stalden med opsadling og staldarbejde.

Lige nu står den på højsæson for hopper som skal gøres klar til kåring, og typisk har hopperne været inde helt først på året for at blive tilredet, og har så været hjemme hos ejerne/avlerne igen for at få en lille pause inden de skal gøres klar til kåring.

Silje Bakken, rytter Christine Ropers og Michael Møller Flintrup

Silje Bakken, rytter Christine Ropers og Michael Møller Flintrup

Tre måneders forberedelse

I det meget tidlige forår stod den på mange tilridningsheste, og i år var Michael sammen med en lokal rytter klar allerede kl. 05.00 om morgen til at longere den første hest. “Det var nogle hårde dage, men lige nu høster vi frugterne, da vi jo kender hopperne og har den rigtige indgangsvinkel nu her 2. gang de kommer ind,” fortæller Michael.

En hoppe som skal forberedes til kåring vil Silje og Michael som tommelfingerregel helst have ind tre måneder før. Erfaringen for rytterparret er, at man hverken kan eller skal skynde sig med de unge heste. Det handler om at hesten bliver både mentalt og fysisk klar til opgaven, og selvfølgelig opnår et optimalt resultat på dagen. Og som Silje fortæller, så skal der rides kilometer på hver enkelt hest. Dagens lille kig på træningen gav klart indtryk af velredne og særdeles velgående ungheste på vej mod deres første opgave.

Succes

I løbet af årene har bl.a. guldmedaljehopperne Grevens Fakina og Højgaardens Miss Unique trådt deres “barnesko” hos Silje og Michael, og de siger også samstemmende at de sætter stor pris på deres gode samarbejde med avlerne, da det jo er deres fælles mål og ambitioner som giver sig udtryk i de gode resultater.

Et kig forbi fodrerummet vidner også om, at selvom hopperne er i træning er avlerne i fuld gang med næste års føl, så koordinering med dyrlæge i forbindelse med inseminering når hopperne er i træning klares naturligvis også. Bakken Dressage melder allerede nu alt optaget til forårssæsonen 2022.

Rundturen i stalden vidner om et stort Revolution år, da nærmest 2/3 af hopperne er efter ham. Hopperne er betydelige i størrelse, og fællesnævneren er 3 gode gangarter og et rigtig godt temperament med stor ridelighed melder rytterparret.

UVM drømme

Coronaåret sidste år var jo naturligvis helt udenfor den almindelige rutine, i forhold til at gøre hopper klar til kåring, men som Silje fortæller, så var avlerne meget forstående i forhold situationen og det påvirkede naturligvis også salget. Men den del er indhentet i de første måneder i år. En stor del af Bakken Dressage er jo også at markedsføre og sælge avlernes unge heste, og her bliver det indgående kendskab til hver enkelt unghest naturligt et positivt kort i forhold til at matche fremtidig hest og rytter.

Championaterne har i mange år været synonym med Silje Bakken, og hun har da også allerede været afsted med superstjernen i stalden den nu 6-årige sølvmedaljehoppe Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro / Tailormade Lancelot, avlet af Lisbeth B. Andersen og ejet af Silje Bakke og Christine Bock Paulsen. Parret kvalificerede sig til mellemrunden fra den indledende klasse i Billund med 88,60.

Sidste år var ekvipagen klar til UVM men det blev jo grundet corona aflyst, så lige nu krydser Silje fingre for at hun kan sikre sig en billet for at repræsenterer Dansk Varmblod til UVM i Verden efter sommerferien.