Flot landsstævne i Esbjerg med god ridning og spændende debutekvipager

Weekenden bød på landsstævne i Esbjerg og igen i år var det muligt at følge med via livestream af udvalgte klasser lørdag og søndag.

Stævnet bød på klasser fra MB0 til Grand Prix og blandt dommerne var bl.a. kommende VM dommer Susanne Baarup og nyudnævnt international dommer Christine Prip.

En af toprytterne som havde fundet vej til Esbjerg var OL rytter Nanna Merrald fra Blue Hors, og hun kom med fire særdeles velforberedte heste nemlig Blue Hors Znickers og Blue Hors Touch of Olympic L i lille-tur, Blue Hors Zirrus i Intermediaire II debut og Blue Hors Zatchmo i Grand Prix. Efter en veloverstået weekend kunne Nanna tage hjem med 5 sejre og en enkelt placering.

Berider Rune Willum og hoppen Hevringholms Delaya DWB debuterede i Intermediaire II og Svær Intermediaire med hhv. en 2. plads og en sejr. Det er altid spændende at følge når nye ekvipager når det højeste niveau, og med Delaya har Rune bestemt et spændende kommende Grand Prix kort på hånden.

Rutinerede Anne Troensegaard og trakehner vallakken Kipling TSF er for alvor ved at være med på Grand Prix niveauet med en 2. plads i Grand Prix klassen om lørdagen efter Nanna og Blue Hors Zachmo, ligesom parret også tog sig af sejren i søndagens Grand Prix kür.

Unge Sophia Opel havde også en succesfuld weekend med hendes to heste Brilliant og Foldagers Chablis. Sammen med Brilliant vandt hun begge M klasserne og efter en spændt tur lørdag i Prix St. Georg med Flodagers Chablis tog hun revanche i søndagens Prix St. Georg og vandt klassen. Også de unge piger Frederikke Gram Jacobsen med Ryvangs Zafira og Amalie Skov Christensen med Sandbæk´s Wonder-Hit var med helt fremme i deres klasser.

Anne-Marie Hosbond Berthelsen viste en rigtig fin tur i Intermediaire I med hoppen Scarlett lørdag hvor parret sluttede lige efter vinderekvipagen Nanna Merrald med Blue Hors Znickers. Desværre havde Scarlett set noget farligt på tilskuer tribunen i søndagens klasse og Anne-Marie måtte opgive.

Feltets yngste hest 7-årige Grand Galiano (vinder af unghestechampionatet i Herning som 5 års) med Rikke Dupont i sadlen debuterede flot i MA1 med en placering som nr. 4 og blev også nr. 2 i søndagens MB2.

Fotos: EOR