Masterclass med Nathalie “Du skal være innovativ i træningen af din hest”

To dage på tilskuerpladserne i ridehuset på det smukke Broholm Gods, hvor rigtig mange danmarksmestre er kåret gennem tiderne.

Idag danner hestesportscentret rammerne om dagligdagen for rytter og trænerparret Per Sandgaard og Pether Markne, som bruger faciliteterne til egne heste og heste i træning. Derudover er der også plads til kursister med egne heste, som kan komme på kortere eller længere ophold.

Det smukke Broholm Slot fungerer i dag med selskabslokaler, mødelokaler og naturligvis smukke, autentiske slotshotel faciliteter med tilhørende restaurant.

Masterclass

Weekendens Masterclass med Nathalie zu Sayn Wittgenstein var den første af slagsen på Fyn. Både ryttere og publikum fik fyldt ekstra håndgribelig nyt værktøj i deres værktøjskasse.

Første ekvipage på banen kl. 10.00 både lørdag og søndag, hver ekvipage med 40 minutters session, kun afbrudt af frokostpause og et par korte kaffepauser med slutekvipage kl. 17.45 lørdag.

Nathalie kender vi alle som succesfuld international rytter og i landstrænerrollen, mens der stadig ikke er så mange i Danmark, der kender hendes rolle som formidler og træner på jorden.

Overordnet handlede Nathalie’s Masterclass på Broholm om at lytte til rytterens udfordringer i forhold træningen af hesten, for i løbet af en enkelt lektion at kunne give rytteren nogle nye værktøjer til at løse udfordringerne med.

I løbet af de to dage regner det nærmest med nye eller nuancerede udtryk indenfor dressurens verden. Man er ikke i tvivl om Nathalie’s engagement, og selvom der er langt fra alle som er gode formidlere, så gør Nathalie dressurens svære ABC levende visuelt når hun forklarer hvordan teknikken bruges, og hvordan man kan afhjælpe et konkret problem.

Et uddrag af mange statements fra Nathalie i løbet af dagene:

“Nogle gange øver og øver man en øvelse uden man synes man når målet, en pause kan ofte give den bonus man søger”

“1.000 repetitioner hvis hesten har indlært en øvelse forkert - det handler om ren tålmodighed”

“Det handler om at bevare kontrol og samling også ud af en øvelse som ex. piaffe op i passage - hesten skal blive på bagbenene”

“Vær konsekvent i din ridning - vær tydelig i hvad du vil når du giver signaler til din hest”

“Man kan kun ride frem når hesten virkelig er i selvbalance og man giver efter”

“Du skal hele tiden mærke, at du kun vil have gram i hånden”

Ingen tvivl om at den viden Nathalie har både teoretisk og praktisk kan omsættes til virkelighed for rytteren, som både er nysgerrig for at begive sig ud på nyt vand, og samtidig også ønsker sig endnu flere løsninger på hverdagens træningsudfordringer.