Førstedagen til Blue Hors Dressurfestival

Anne Marie Hosbond og Scarlett placeret som nr. 2 i Intermediaire II klassen

En stille og grå torsdag eftermiddag med starten på Blue Hors Dressurfestival 2022, hvor der jo er ideelle betingelser for både heste og ryttere på det smukke Blue Hors.

Dagen var startet med en stor MB2 klasse med 29 startende ekvipager, hvor man jo fra første ekvipage havde mulighed for at følge med via livestreaming på Zibrasport Equest, og hvor man iøvrigt kan følge med fra alle weekendens klasser.

MA1

MA1 klassen var med 17 startende og set fra sidelinien med klar sejr til Desperada og Jane Serup Jensen. En flot og harmonisk ekvipage som leverede en teknisk fejlfri tur. Under vejs kunne man dog godt have ønsket sig lidt mere go i travturen, da tempoet var blevet skruet lidt for langt ned i den samlede trav.

Placeret som nr. 2 bliver den rutinerede ekvipage Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl med Don Furioso. Cecilie rider som en af de få ryttere i klassen på trense. (Som iøvrigt set med H2R øjne giver meget mere mening end at ride på kandar på det her niveau). Parret viser en solid tur, men savner highlights og mere udtryk under vejs.

Nr. 3 med Lea Dyre Jespersen og Lykkesholm Duel e. Blue Hors Don Olymbrio / Liberty Dane, avlet af Helle S. Merrald, ud af samme hoppestamme som Nanna Merralds første Grand Prix hest Millibar. En hest som medbringer en fantastisk galop med stærke aktive bagben, som giver highlights i galopturen med flotte serier og super pirouetter. Desværre savner man mere smidighed i ganascherne og blødhed i siderne under vejs.

Dagens nr. 4 Donnerhall´s Son II med Camilla Lunderskov lignede bestemt en klar placering som nr. 2 da det er klart en tur med hesten på bagparten og med god kontakt hele vejen. Et kig på pointgivningen bliver dog alene 6,5 - 7,0 niveauet hele vejen.

Lige udenfor placeringerne finder vi Cristian Tudela Ruiz med Blue Hors Dillon. En imponerende og velgående hest, hvor travturen fungere godt men hvor der opstår noget miskommunikation i galopturen.

Alexandra Buchreitz har hænderne fulde med den udtrykfulde og velgående hoppe China Skovvang. Skønt at se der er go og vilje til at arbejde med, men på dagen bliver der desværre for mange spændinger.

Intermediaire II

Rutinerede Sanne Henningsen og Atterupgaards Berlucchi tog sejren, hvor Sanne får vist en teknisk rigtig solid tur, og frem for alt får præsenteret Berlucchi i en let og konstant kontakt, som også giver hende mulighed for at kunne lægge til og trække fra under vejs uden modstand.

Upcomings med 2 x UNO

Blandt de “nye” finder man dagens næste 4 ekvipager. Anne-Marie Hosbond og Scarlett viser at de kan være med helt fremme når styrken også kommer på plads. Det der fanger øjet her er kvalitet i alle øvelser, og frem for alt regelmæssigheden, specielt når man stiller skarpt på passage og piaffe med tilhørende overgange.

Anna Zibrandtsen og UNO Don Olympic entrerede Inter II niveauet med en stærk tur. WOW de passer så flot sammen. Super flot i kontakten, selvom man momentvis kunne man godt ønsker sig lidt mere tryk på tøjlen, for på den måde at have ham 100% foran hjælpen hele vejen. Masser udtryk og power med kvalitet, desværre tre dyre fejl i overgang første piaffe og fejl i begge serier.

Kenneth Damgaard og guldmedaljehoppe UNO Day Sun indtager også arenaen med mange flotte momenter og masser af takt og udtryk under vejs, men bliver også med lidt usikkerhedsmomenter. Igen en hest med HELE PAKKEN hvor rutinen og tiden helt sikkert vil bringe dem helt frem.

Flittige Michala Damm-Frydenberg får vist Laissez-Faire E i en solid tur, stærk i passage og piaffe, men med lidt ubalanceret momenter, skridten mangler lidt mere klar rytme. Det overordnet billede mangler lidt mere afspændthed og smidighed men et par som også er på rette vej.

Alle 4 ekvipager som bestemt har noget spændende at byde på i fremtiden.