En af Dansk Varmblods mest betydningsfulde hopper har sagt farvel

Bøgegårdens Don Romina er her ikke mere

I weekenden måtte vi her på Stutteri Straight Horse desværre tage beslutningen om at sige farvel til Bøgegårdens Don Romina. Don Romina blev knap 20 år, og hun var i den grad stutteriets stjerne. Udover at være en gigantisk personlighed, der var yderst elskelig over for mennesker, evnede hun at styre en hel flok hopper blot ved at dreje et øre. Hun startede sin avlskarriere, som den superstjerne hun var, med at få tildelt en guldmedalje og blive årets hoppe i Dansk varmblod 2006. Da Straight Horse købte hende, var hun allerede mor til Sezuan, der stod ved hendes side. Den sjove historie er, at vi fik tilbudt at købe hingsteføllet med for kr. 50.000, men vi synes nu nok Don Romina var rigelig dyr i forvejen.

Don Romina nåede at få 13 føl, mens hun levede, hvoraf seks og de mest kendte er i kombination med Blue Hors Zack. Det første Zack afkom var Sezuan, der både i sporten og avlen har været en succes. Det første føl hos os var dog Straight Horse Don Tamino, der er efter Totilas. Don Tamino blev solgt til en dygtig schweizisk rytter, Philine Brunner, og har deltaget i UVM som både 6- og 7-års og går i dag international Grand Prix. Parret er i dag med i den schweiziske bruttotrup.

Sølvmedaljehoppen Straight Horse Ascenzione, der er 9 år, deltog ligeledes i UVM som 5,6 og 7-års, de sidste to år sammen med sin faste rytter Helen Langehanenberg. De to vandt sidste år Nürnberger Burg Pokal, og Helen forventer at starte hoppen i Grand Prix de kommende måneder.

Guldmedaljehoppe Straight Horse Sezuanna, der blev født samme nat som sin helsøster Ascenzione, gjorde sin mor kunsten efter, hvor også hun blev tildelt en guldmedalje, blandt andet med 10 i kapacitet og blev årets hoppe i 2016. Sezuannas uddannelse varetages i dag af endnu en OL-rytter, Imke Schellekens-Bartels, der også planlægger at debutere hoppen på konkurrencebanerne i 2023.

Straight Don Zuan, født i 2014, blev uddannet af Catrine Dufour, der red ham til en 4. plads i Unghestechampionatet 2019 og året efter igen kvalificerede ham til unghestechampinatet med 930 point. Parret blev endvidere udtaget til UVM, men dette blev desværre aflyst pga COVID. Don Zuan blev solgt til den tyske U25 rytter, Sophie Reef, der nu starter ham i Grand Prix.

Bronzemedaljehoppen Straight Horse Zonate er hjemme på stutteriet og rides af Eva. Zonate vil indgå i stutteriets avlsprogram via ET.

Vi venter to føl efter Don Romina i 2023. Et efter Zonik, en kombination vi tidligere har brugt med held i form af en 1-årig hingst, Straight Horse Zarkosy, der tegner meget spændende. Vi venter også et føl efter Bonjour.

De seneste år er vi med hjælp fra VetEmbryo ved Jannie Spanner og Emma Lorenzen, lykkes med at lave enkelte embryoner på Don Romina, herunder to embryoner efter Blue Hors Zack.

Vi kommer til at savne Don Romina hver eneste dag, men glæder os over hendes mange succesfulde afkom, og de glæder de bringer os i avlsarbejdet.

Straight Horse

v/Eva Götzsche & Mogens Pedersen