Klar til World Cup finalen 2022 - i aften kl. 19.10

Når World Cup finalen starter i aften er det med et felt af rutinerede World Cup finale deltagere, men også med tre danske World Cup finale debutanter.

Farvel til Weihegold OLD

De tyske ekvipager ryttere har alle redet finalen tidligere, og Isabell Werth jagter nu den 4. World Cup finale sejr i træk med 17-årige Weihegold OLD, en opgave som set ud fra torsdagens Short Grand Prix ikke ligner en mulighed, men intet er jo afgjort før alle ekvipager har afsluttet deres ridt i aften.

Det bliver allersidste tur for Weihegold OLD som jo startede sin internationale karrierer under Beatrice Buchwald - nu Hoffrogge. Werth debuterede Weihegold i Grand Prix i 2014, men overlod derefter tøjlerne igen til Beatrice som red hoppen i hele 2015 sæsonen. Siden Grand Prix debuten er det blevet til imponerende 76 starter på højeste niveau med OL i Rio, EM i 2017 Göteborg og senest EM på hjemmebanen sidste år i Hagen som absolutte highlights samt naturligvis World Cup finale sejre i Omaha i 2017, Paris i 2018 og seneste afholdte finale i Göteborg.

Ud af de 76 internationale starter er det blevet til i alt 55 sejre. Weihegold OLD forlader i aften banen som en af tidernes mest succesfulde dressurheste.

Werth om Weihegold og fremtiden

Fremtiden for Weihegold er planlagt. Hun skal hjem og trappes ned i træning efter World Cup finalen, og så er det planen hun selv skal ifoles og nyde sit otium hos ejer Christine Arns-Krogmann.

Samtidig fortæller Werth at hun gør Emilio og DSP Quantas klar til sommerens VM.

Om VM siger Isabell Werth: “Danskerne er holdet som skal slåes i Herning”, skriver Dressursport Deutschland.

Nye klar i kulissen til at tage over

Til aftenens finale kan vi som danskere være super stolte over ikke bare at have tre ekvipager med til start, men det er tre ekvipager som blander sig i den absolutte top af international dressur, og derfor er det jo også ekstra skønt at se dem starte sidst i klassen, med kun OL guldvinderen som allersidste startende.

World Cup stævnet her cementerer endnu en gang Danmarks styrke i det vigtige VM år.

Flere bump på vejen - men alle klar

Det er alt andet end et top organiseret stævne fortæller Carina fra Leipzig. Helt konkret fik vi jo alle en smagsprøve på det, da man en time inden starten af World Cup Grand Prix klassen, pludselig kunne se at klassen var rykket med 30 minutter - det sker jo ellers aldrig til et stort internationalt stævne, men tidsplanen var simpelthen løbet for stævnearrangørerne. Derudover har der også været problemer med bl.a. træningstider og træningsbane.

Men alle tre ekvipager melder KLAR 💪🏻💪🏻💪🏻🇩🇰🇩🇰🇩🇰til finalen.

Hvordan kommer top 3 til at se ud efter i aften?

Et frisk bud hedder samme rækkefølge som i Grand Prix klassen, Dalera - Vamos Amigos - Weihegold, men kunne også hedde Dalera - Vamos Amigos - Heiline´s Danciera.

H2R kommenterer LIVE på Clipmyhorse i aftenens kür finale.

Se startlisten her.