Resultater fra DRF´s championat for unge heste i Bogø i dag

Sensommer vejret viste sig fra den bedste side til stævnet i Bogø. For de morgenfriske var de første to startende i 4 års klassen kl. 7.00, og med 43 startende ekvipager var klassen først slut godt over middag.

Konceptet hvor rytterne skal ride et program fungerer i princippet godt, men man mangler at der løbende bliver givet anvisninger fra dommerne, i forhold til tempoet i de tre gangarter, da langt størsteparten af feltet bliver vist i et klart overtempo, og det giver alene anledning til få eller ingen bemærkninger fra dommerne, og iøvrigt ikke reflekteret i pointene.

Med 43 startende og 23 ekvipager klar til mellemrunden (minimum 7,8) lignede det desværre 10 ekvipager for meget set fra sidelinien i dag.

Kontakt, balance, selvbæring er tre vigtige faktorer i starten af den unge hests uddannelse. På det 4 års stadie handler det om anvisninger fra rytteren, som jo er den spæde start på en forhåbentlig videre uddannelsesvej. Størsteparten af alle ungheste har brug for rytterens hjælpere til at tage den rigtige kontakt, finde balancen i ex. hjørner og vendinger, herefter bliver hestens forudsætninger for at lære at gå i selvbæring også klart optimeret.

For rigtig mange ligner det at “slagter-trav” er blevet midlet i forsøget på at nå målet. Under en håndfuld af 4 års holdet kunne reelt tåle at rytteren bad om lidt mere, uden det gik ud over en god kontakt hvor hesten forblev i balance.

Dagens super stjerne var årets hoppe i 2021 Valarie B e. Revolution / Blue Hors Zack avlet af Karin og Peer Guldbrandtsen og ejet af Helgstrand Dressage. Også hoppen Quinn G e. Quaterhit / Fassbinder fra Stutteri G viste super kvaliteter og bliver placeret som nr. 3.

4 års klar til mellemrunden (1 og 2 direkte klar til finalen)

5 års klar til mellemrunden (7.8) Nr. 1 direkte klar til finalen

6 års klar til mellemrunden (7,8) Nr. 1 klar til finalen direkte.

7 års klar til mellemrunden (7,2) Nr. 1 klar til finalen direkte