VIDEOER - Esbjerg og Omegns Rideklub med årets første landsstævne

Høj kvalitet i Intermediaire II fredag aften

En spændende klasse direkte fra sidelinien på en iskold fredag i januar.

Rytterne var klar til start, og man fornemmede tydeligt, at Esbjerg stævnet er der hvor man skyder den nye sæson igang.

Dagens mest aktive træner på sidelinien var Michael Søgaard, som nærmest var på hele tiden med ryttere med bl.a. Nanna Merrald som jo var til start i Inter II klassen for første gang med 10-årige Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack / De Niro (avlet i Tyskland). Parret viste en super flot debut tur og Nanna formår virkelig at få vist de spændende kvaliteter til fremtiden, også selvom skridten er en udfordring.

En anden af de nye Grand Prix heste er Anna Zibrandtsen´s smukke 11-årige vallak UNO Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio / Del Piero, avlet af Stutteri UNO. Parret debuterede tilbage i november måned i Inter II til landsstævnet på Blue Hors. En flot ekvipage og UNO Don Olympic har ingen øvelsesmæssige svagheder, og går med et helt ekstra overskud i travturen. Den store passage kan Anna rimelig problemfrit omsætte til den mindre piaffe, og generelt har Anna siden Blue Hors stævnet fået mere rigtig sug på tøjlen, som jo også giver et meget mere klar flow i hele turen.

Flittige Anne Marie Hosbond har med den 10-årige hoppe Scarlett e. San Amour / Comics (avlet i Tyskland) redet sig ind i toppen af lille-turen på nationalt niveau i sidste sæson, hvor de også nåede at høste international succes. I efteråret debuterede parret på Inter II og Grand Prix niveau, og de ser nu ud til at være rigtig godt på vej. Udviklingen har klart været positiv, og lidt efter lidt bliver det både et lettere billede og den stærke hoppe besidder masser takt og balance som Anne-Marie får udnyttet positivt med kvalitet under vejs.

Parret tog lørdag deres første sejr i Grand Prix klassen med 70,733%.

Helt ny på Inter II niveauet var den blot 8-årige Grand Galiano e. Grand Galaxy Win / Blue Hors Don Schufro avlet af Lotte og Gert Buchave med rytter Rikke Dupont. Parret har jo allerede været i fokus med bl.a. unghestechampionats sejr tilbage som 5 års og derfra været med fremme i championaterne. Allerede under træningen ved championatsfinalerne i efteråret kunne man fornemme hvad der var på vej, idet Grand Galiano bestemt viste talent og styrke til de sværeste niveau.

En super spændende ekvipage som har taget hul på et helt nyt niveau og endda med stor kvalitet hele vejen. Masser takt og balance hvor det kun ligner at der skal tilføjes mere styrke og erfaring for den nye sæson.

Unge Sophia Ludvigsen bliver placeret med både Blue Hors Veneziano og Blue Hors Quintana.

Sammen med Veneziano var det Sophia´s stævnedebut.