Indledende 6 års med dominans af Laudrup-Dufour og Merrald

6 års holdet

Et stærkt 6 års hold bestående af i alt 21 ekvipager som blev bedømt af Mette Svare Ehlers og Helle Westh. Det var igen i dag konstruktiv, informativ og retvisende efterfølgende kommentering fra Mette Svare Ehlers.

De to unge internationale damer Cathrine Laudrup-Dufour og Nanna Merrald satte deres flotte aftryk på dagens 6 års indledende klasse med deres outstanding ridemæssige færdigheder og erfaring.

Cathrine viste hoppen Zimillione forbilledligt frem, selvom man under vejs godt kunne fornemme, at det var en opgave der krævede en rutineret rytter, men alligevel kun med et enkelt udfald på vej ind i den første traversade, men med en situation som Cathrine lynhurtigt havde under kontrol. Det forbilledlige kom til sit udtryk med den utvungne form og måden den unge hest får lov at være i sin egen ramme på, bare understøttet og guided af en af verdens absolut bedste ryttere.

Placeret som både nr. 2 og nr. 3 finder vi endnu en verdensklasse rytter nemlig Nanna Merrald med hingstene Blue Hors Santiano og Blue Hors Monte Carlo placeret i nævnte rækkefølge og alene men en minimum margin mellem dem på blot 0,200. Set fra sidelinien synes Monte Carlo bare at være dagens kammerat i svøb. 100% ærlig og med Nanna hele vejen i en balanceret og ubesværet tur, hvor Santiano går i et lidt højere gear i traven men som også giver lidt mere at arbejde med for Nanna under vejs. Og hvis man skal evaluere lidt på karakterne så gik Monte Carlo til dagens højeste ridelighed, men belønnet med 9,2 mod Zimillione med 9,3.

Hingste My Vitality og spanske Eric Guardia Martinez er en super harmonisk ekvipage og blander sig også fortjent i topstriden i dag.

De flittige bliver også belønnet med at have gode heste med i dagens 6 års felt, nemlig Future Dressage rytter Fredrikke Gram Jacobsen med tre heste, Atterupgaard rytter Selina Vittinghus med to heste og snart forhenværende EVO rytter Anne Marie Hosbond med to heste.

Nu venter B-finalen i morgen tidlig hvor de sidste 3 ekvipager til finalen skal findes.