Majken Faaborg Glerup er den lykkelige ejer af tre helsøskende

Majken og Ulrik Faaborg Glerup sammen med den 7-årige hoppe Midt-West Franceska - foto: H2R

Hjertehesten Franni

En regnfuld marts eftermiddag havde H2R lagt vejen forbi Majken Faaborg Glerup.

I efteråret blev Majken sammen med sin dengang 6-årige hoppe Midt-West Franceska bedste amatørekvipage i championatsfinalen.

Det er ikke så tit, at en ren amatør får lov at “bide skeer” med de store, men det var netop det Majken gjorde i efterårets championatsfinale.

Et par opslag på Facebook i slutningen af 2022 fra Majken vakte nysgerrigheden for at høre mere om “rejsen”.

Midt West Franceska og Majken Faaborg Glerup til championatsfinalen i 2022 - privat foto.

Oktober 2022

Sikke en hel fantastisk oplevelse og kæmpe erfaring vi har fået med os! At deltage i finalerne i Pavo og DRF’s unghestechampionat for 6 års dressurheste på Blue Hors er det største, jeg har prøvet til dato!

3. plads i indledende finale med 85,6% og ikke mindre en 9 for trav og 8,8 i ridelighed og kapacitet. Jeg blev den bedste amatørrytter og Midt-West Franceska bedste DV hest! A finalen var en smule sværere at komme igennem, da jeg tydeligt kunne mærke at Franni var træt, men vi endte alligevel på en flot 5. plads med hele 84,6% og 9,5 i trav!

Jeg har haft den vildeste opbakning fra familie, venner og bekendte og fået så mange anerkendende beskeder, hvilket jeg er ubeskriveligt taknemmelig for. Min hårdeste kritiker er klart mig selv, men med den opbakning og alle de skulderklap, så kommer jeg hjem med troen på, at vi rent faktisk gjorde det rigtig flot Kæmpe tak til min træner Barnow Dressage. Du har lært mig at forstå ridningen og samspillet med min hest. Min allerstørste støtte og fan er min mand Ulrik Faaborg Glerup - Tak for dig.

Livet med hestene

Kærligheden til hestene har altid været der. Som teenager var hestene, som for så mange andre hestepiger, også Majkens største kærlighed. Al fritid gik med at tjene penge til hesten, og selvfølgelig også nyde hesten sammen med veninderne. Et par sommerferier var Majken bl.a. på “træningslejr” i den daværende legendariske Århus Ridehal. Majken´s første hest, som hun havde uddannet til MA niveau, blev i tidernes morgen solgt til Marianne Helgstrand.

Grundet økonomien måtte Majken i en årrække sige farvel til hesteverdenen. I dag kigger Majken tilbage på den tid: “Det var uden tvivl mit livs største krise, jeg mistede hele min heste vennekreds, al min fritid havde været sammen med hestene og veninderne - det blev med ét revet væk. Jeg udviklede ganske enkelt en spiseforstyrrelse, som jeg i flere år måtte kæmpe med, men som heldigvis den dag i dag er historik,” fortæller Majken.

Majken er oprindelig uddannet sygeplejerske, og er i dag ansat i et firma, hvor hun sælger medicinsk udstyr til hospitaler. Majken og Ulrik Faaborg Glerup købte tilbage i 2015 ejendommen på Fussingøvej, ca 15 km vest for Randers. Her nyder parret sammen med deres fire heste, et føl og to hunde 10 HA beliggende direkte op til Fussingø Skov. Som hos ALLE andre hestefolk, så var stalden første prioritet i det store renoveringsprojekt, og rummer i dag 4 store lyse bokse til parrets hestebestand. Herefter stod den på total renovering af stuehuset, hvor kun murene og fotos vidner om at der reelt var “noget” tilbage, inden det hele blev total moderniseret.

Søgen efter den perfekte hest

Hestelivet har for Majken været som for mange andre, en tur i rutchebanen med de op og nedture det medføre. Det betød også, da hun gik igang med at lede efter ny hest, at hun lagde vægt på at finde en sund og rask hest, så hun ihvertfald kunne få det rigtige udgangspunkt.

I sin søgen kom hun forbi Emma Ahlberg, og prøvede også en hest hos hende, men som ikke helt var det hun søgte. Da Majken kom hjem gik hun på opdagelse på Emma´s Instagram profil og scrollede sig tilbage i tiden til en spændende hoppe, som Emma havde haft i tilridning og med til kåring som 3 års. “Den vil jeg gerne se!” var hendes besked til Poul Erik fra Stutteri Midt-West, men det kunne ikke lade sig gøre for nu gik den med føl ved siden, og Lisbeth og Poul Erik havde planer om at hoppen skulle i ridning igen inden evt. salg. Se hesten ville Majken, og hun inviterede derfor sig selv på kaffe hos Lisbeth og Poul Erik, og det gav pote. Det blev aftalt at Franceska skulle tilbage til Emma, når føllet kunne vænnes fra, så Majken kunne prøve hende. Og det var kærlighed ved første prøvetur. Oprindelig var det planen at Majken ville have redet Egnethedstest, men det satte et Covid-19 år en stopper for.

Kort efter Franceska er kommet i stalden er uheldet desværre ude, og Majken mister sin anden ridehest e. Don Deluxe, som tragisk dør af tarmslyng.

Det bringer tankerne op om, hvordan man måske kan sikre sig at have en ny unghest i stalden, uden nødvendigvis at skulle punge stort ud. Med 200% opbakning fra sin mand Ulrik, indkøber parret derfor yderligere to heste hos Lisbeth og Poul Erik.

Majken sammen med de to yngste Franklin piger da de lige var kommet hjem - privat foto.

Hvad der er med Majken og Franklinhopperne?

Ja, for Majken har nemlig ikke bare én Franklin hoppe, men faktisk hele tre hopper, som ovenikøbet er helsøstre. De tre hopper er ud af en af Danmark´s mest solide og gennemavlede hoppestammer fra Lisbeth og Poul Erik Nielsen, Stutteri Midt-West i Spjald. Moderen til hopperne er RDH hoppen Midt-West Primadonna e. Blue Hors Don Schufro/Blue Hors Future Cup/Ibikus. Mormor er DV sølvmedaljehoppen Madonna som er helsøster til avlshingsten Midt-West Ibi-Light. I morstammen er der 5 elitehopper og 3 medaljehopper.

2023 planer og drømme

2022 sluttede hos Majken, som hos rigtig mange andre ryttere, med et tilbageblik på året der var gået, men selvfølgelig også et kig ind i det nye år. For Majken er det den daglige træning på vejen frem mod de nye mål som driver værket, og som Majken nævner det i opslaget fra oktober har hun med bl.a. hjælp fra Susanne Barnow nået 2022 målet, og jagter selvfølgelig nye mål i år. Majken og Franni kører 1-2 gange om ugen fra Fussingøvej til Barnow Dressage i Harlev.

2022 sluttede også med avler forventninger, for Majken havde nemlig ifolet Franni´s lillesøster Midt-West Sunrise. “Sonja” leverede midt i februar et føl efter Vitalis, og aftalen var at hvis det var et hoppeføl skulle hun bliver, men hvis det var et hingsteføl skulle han sælges. Et flot hingsteføl så dagens lys, og som Majken fortæller så var han ret hurtigt solgt. Nu skal hingsteføllet bare nye sommeren på græs sammen med sin mor hjemme på ejendommen, og når han er klar til at blive taget fra glæder Majken sig til at skulle i sadlen på “Sonja” igen.

Eneste ikke Franklin i pigestalden er den 3-årige Jellybean e. Janeiro Platinum/Belissimo M, som er hjemmeavlet på en af Majken´s tidligere rideheste. Jellybean er super charmerende og velgående, og er fornylig flyttet til Maria Witt Poulsen, som Majken også brugte til at tilride “Sonja”. Det er planen, at Jellybean skal sælges henover sommeren.

Næste generation

Tredie Franklin skud på stammen er den nu 3-årige Midt-West Present, som Majken lige nu hælder mest til at skulle ifoles med Be Sure, hvorefter livet som ridehest skal startes op, og hvor det også er planen, at Present så skal kåres til sommer. En stor, betydelig og særdeles velgående hoppe, som meget gerne skulle være med til at sikre næste generation af rideheste her hos os, fortæller Majken.

H2R takker for kaffen og glæder sig til at følge udviklingen af de spændende unge heste.