Hannoveraner Foreningen Danmark

Photo: Hannoveraner.com

Informationer om Hannoveraner Foreningen Danmark, hvem er hovedkræfterne bag foreningen og vigtige datoer for kommende arrangementer.

Er man medlem af Hannoveraner forbundet er er man dels medlem af det Tyske Hannoveraner Verband og dels af en af de mere end 85 lokale hannoveraner klubber i Tyskland og internationalt. I vores tilfælde dækker den lokale klub hele Danmark og hedder ”Hannoveraner Foreningen Danmark”.

Klubbernes hovedformål er at arrangere lokale arrangementer som f.eks. den årlige kåring. De er samtidig bindeleddet mellem medlemmerne og hovedforbundet, hvor den bedst mulige service og kommunikation tilstræbes. 

Hannoveraner Forbundet er et af de største avlsforbund i verden, det er oprettet i 1922 med hjemsted i landsdelen Niedersachsen – men avlen af hannoveraner heste går længere tilbage til år 1735, hvor Kurfürst Georg den II grundlagde statsstutteriet i Celle, som er centrum for forbundets avlshingste.

I Hannoveraner Forbundet er medlemmernes tilfredshed essentiel, og det at servicere medlemmerne er utroligt vigtigt for både den lokale klub og i hovedforbundet. Det kan være i form af personlig betjening af medlemmerne og i form af faglig sparring, avlsteori, databaser som f.eks. Hoppestammerne, hvor langt tilbage de daterer, hvem var første avler, væsentlige sportsresultater, individuel og samlet præmie summer og meget mere. Dette formidles til medlemmerne via hjemmesiden, som naturligvis også har en international profil.

I den danske klub, har vi også sat hesten i centrum, og vi har målsætningen om at medlemmer skal føle sig godt tilpas, velkomne og tilfredse med den service de modtager.

Vi føler vi får stor opbakning fra hovedforbundet, der gør det lettere at leve op til vore mål. I år er f.eks. dommerne til hoppekåring på Blue Hors og Stutteri G. Ulrich Hahne avlslederen for hele Hannoveraner Verband og Stefan Blanken der er medlem af avlsledelsen og dommerpanelet.

Hannoveraner Verband har fornyligt liberaliseret i forhold til mange andre avlsforbund og kårer nu på lige fod med hannoveraner registrerede hopper, hopper fra andre avlsforbund som f.eks. DV, KWPN, og SWB. Det vil sige, at har du f.eks. en DV registreret hoppe der skal kåres, kan den nu blive præmieret og udtaget til eliteskue. Hannoveraner forbundet overtager også andre forbunds præmieringer, det vil således vil fremgå af deres hannoveraner registrerede afkoms pas. 

Bestyrelsen i Danmark består af:

Formand Helene Geervliet: helene.geervliet@mail.dk, mobil: 4056 4652

Næstformand Kamilla Meyer

Kasserer Karen B. Meyer

og menige medlemmer: 

Mikala Bagge, Mikala@casabagge.dk

June Flittner: lilleeje@yahoo.dk

Henriette Bregendorff: henriettebregendorff@gmail.com

og Sara Sikkersoq Jensen

🗓Kalender for foreningens arrangementer i 2023

  • I juni er der hoppekåring med og uden rideprøve samt følregistrering og -skue, den 16 juni på Blue Hors i Randbøl, og 17 juni på Stutteri G i Lynge.

  • 8. august: Chiptur af føl der er født efter juni åringen.

  • 9 - 10. september 2023 arrangerer Hannoveraner Foreningen Danmark en 2. dages bustur til kendte og spændende hannoveraner avlere: Gestüt Schwartze Hof, Familien Eggers, Zuchthof Rabeler, samt stutteri Klosterhof Medingen og til slut Gestüt Schönwiede. Overnatning på det stemningsfyldte hotel Niedersachenhof i Verden og næste morgen en spadser tur til Hannoveraner Verbands hovedsæde lige overfor hotellet.

Denne tur er åben for alle uanset avlsforbund, og vi håber at fylde bussen med topmotiverede hestemennesker, hvor alle kan føle sig inkluderet.

FØLG OGSÅ MED VIA FACEBOOK HER.