Region 6 med traditionsrig følaften

Stor opbakning fra avlerne

Forsommeren er lig med føl og derfor havde Dansk Varmblod´s region 6 igen i år inviteret avlerne til følaften hos Lena og Ulrik Kristensen i Vinderup.

På den solrige tirsdag aften havde rigtig mange avlere fundet vejen til Vinderup, uden at have nøjagtig tal på de fremmødte lignede det 50-60 personer, som efter at have hilst på hinanden i stalden, drukket en kop kaffe og udvekslet den sidste status på reproduktionssæsonen, var klar til at tage plads på langsiden i ridehuset.

Her var H2R sammen med Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe Krüth inviteret til at fortælle om hhv. H2R og hvad rytterne efterspørger H2R ano 2023, mens Casper skulle informere om bl.a. status på Dansk Varmblod.

H2R lagde ud og fortalte lidt om baggrunden for opstarten af H2R for nu 15 år siden, herunder selvfølgelig med fuld fokus på dækning af international avl og sport. H2R begrebet “3 x T” blev introduceret overfor avlerne. Der findes desværre ikke nogen præcis formel på at avle den perfekte ridehest, men “3 x T” bør avleren altid have for øje, nemlig Temperament, Tre gangarter og Typen, i jagten på at avle føl som er salgbare og attraktive for rytterne at uddanne. Samtidig var der også opfordring til avlerne om at benytte sig af alle de online muligheder som er kommet til gennem det seneste årti, alt fra følskuer, kåringer, linære avlsindeks og auktioner.

Casper fortalte om status på DV, herunder den nye avlsledelse, de kommende følauktioner, hoppekåringer og følskuer. Herunder kom Casper bl.a. med et opråb, da man i auktionsudvalget havde set rigtig mange gode og ordentlige føl, men det desværre også havde været mere end en håndfuld, hvor man desværre ikke havde været påpasselige i forhold til at de var efterset og tilrettet i tide på deres hove.

Herefter var der føl fremvisning, som bestod af en samling af Lena og Ulrik Kristensen egne føl samt et par føl fra andre avlere. En rigtig fin samling og er bredt udsnit af hvad 2023 årgangen byder på. Her fik både H2R og Casper mulighed for at komme med umiddelbare kommentarer og indtryk af hver enkelt føl. Under vejs var der også lidt spørgsmål og kommentarer fra avlerne på sidelinien.

Efter følfremvisningen var Holstebro Hestepraksis vært omkring grillen, med pølser, øl, vand, kaffe og kage.

Hatten af for de entusiastiske avlere som år efter år tager imod en ny årgang. Det kræver meget mere end bare at vælge hingst og så vente på resultatet - TAK FOR EN GOD AFTEN i det jyske.