VIDEOER - Imponerende top på førstedagen til DM

De flotte præstationer på banen overskyggede den matte stemning på lægterne

Uggerhalne er helt sikkert verdens navle for dem der har deres daglige gang i området. For nærmest alle andre er det mere eller mindre en dagsrejse, og det faktum gjorde sig igen gældende i gårsdagens Grand Prix. Et kig på tilskuerpladserne vidende om, at ikke ret mange havde valgt at lægge vejen forbi, for at se nogle af verdens bedste ekvipager. Umiddelbart var lokationen desværre heller ikke rigtig tiltrukket af forretninger som kunne byde hestefolket på tilbud af den ene eller anden slags, men derimod lignede det at VIP konceptet fungerer særdeles godt og var velbesøgt.

Guld og sølv bliver mellem Nanna og Carina

Et DM som papiret inden start kunne blive en kamp om guldet mellem Zepter & Nanna og Danse og Carina, og sådan gik det også efter førstedagens Grand Prix klasse.

Begge ekvipager var skarpe til dagen, hvor det set fra sidelinien var med fordel til Zepter & Nanna, som det også gav sig udtryk i pointgivningen. Harmoni og balance med høj kvalitet i piaffeturene hos Zepter & Nanna, hvor Danse & Carina viser en tur med fuld power hele vejen, et par små ubalancerede momenter, men også uden tekniske fejl. Begge ekvipager bringer virkelig deres internationale top niveau med til DM.

Andreas Helgstrand viser med både Queenparks Wendy og Jovian bedre ture end set tidligere. Med Wendy er sidebilledet og balancen i piaffe og passage turene forbedret. Det er tydeligt at Andreas igår ikke forlangte mere end den den unge hoppe magter pt. Jovian er imponerende, og igår shinede den store hingst også ved ikke at blive redet helt ud af gearene men kun til kanten, det giver tydeligt mere luft til at vise mere rigtig passage og bedre balance i piaffeturene. Galoppirouetterne mangler stadig lidt mere kontrol og naturlig balance, men highlight i øgninger og traversader er imponerende.

De tre ligner bestemt også dagens podie, men som altid handler det om at kunne ride fejlfrit - og lykkedes det er ALT åbent i forhold til guld og sølv.

Udviklingen

Lige under toppen i gårsdagens Grand Prix finder man igen Nanna, denne gang med Blue Hors Don Olymbrio. Timingen er optimal og en flot præstation.

Anna Zibrandtsen og Quel Filou har gennemgået en flot udvikling. Sammen laver de et smukt sidebillede, og nu begynder vinklerne bare at være meget mere rigtige, i takt med at det ligner Quel Filou finder bedre og bedre ind under det rigtige balancepunkt både i passage men også i piaffe turene. Der er stadig plads til forbedringer.

Lige udenfor placeringerne finder man bl.a. Lone Bang med Rostov og Anna Kasprzak med sine to heste Addict de Massa og Rock Star. Fælles for alle 3 heste er at de præsterer solidt uden tekniske fejl og går op til deres bedste på dagen.

Favour Gersdorf og Nadja Aabo Sloth red også en solid tur, men igår manglede der lidt højdepunter under vejs til at bringe dem længere frem på resultatlisten.

Anne Marie Hosbond og Scarlett rider i deres første Grand Prix sæson sig til en plads i DM finalen med et godt ridt, hvor piaffe turene fungerede godt på dagen, og hvor deres stadig er luft til forbedringer, som jo helt sikkert kommer sammen med mere rutine.

De to ekvipager Michala Damm-Frydenberg med Laissez-Faire E og Karoline Louise Skøt med Midtgaards Zamir har begge været ude at snuse til den internationale scene i sæsonen og er også begge klar til dagens kür finale. DM debutant Lillesø´s Sezoo med Andreas Larsen er også klar til finalen med gårsdagens DM debut.

Nyd top 3 fra gårsdagens Grand Prix herunder.