Stutteri Pilekær er igen klar med top føl til auktion

Til den kommende DV auktion på Blue Hors 24. juni er hingsteføllet Vicarious Pilekær e. Vitalis / Goldfinger udtaget - foto: H2R

Gennem de seneste år har det sønderjyske Stutteri Pilekær været “fast inventar” på de danske auktioner, med føl af høj kvalitet og spændende afstamning.

Igen i år er de klar til årets første følauktion på Blue Hors som afholdes i samarbejde med Dansk Varmblod. Denne gang har Lars og Anne Mette fået udtaget to hingsteføl til auktionen på Blue Hors, Vicarious Pilekær e. Vitalis / Goldfinger og Baroq Pilekær e. Blue Hors Baron / Danone II.

Baroq Pilekær e. Blue Hors Baron / Danone II - foto: privat

Årgang 2023 og årgang 2024

En formiddag i slutningen af maj måned havde H2R lagt turen forbi Stutteri Pilekær. Årets samling af føl var velankommet, dog med undtagelse af et enkelt føl som desværre ikke klarede skærene.

Hopper og føl er altid på stald om natten hos Stutteri Pilekær, og på den kolde og regnfulde morgen var det planlagt, at de skulle blive inde indtil opklaring i vejret op af formiddagen.

Kvalitetsføl

Alle føl er håndteret og super tillidsfulde da de en efter en bliver vist i ridehuset. Fælles for alle hopperne er også at de alle ser super godt ud.

Årets kollektion tæller føl føl efter hingstene Dream Boy, Fürstenball, Johnson, Secret, Blue Hors Baron og Vitalis. Et smukt og ædelt og helt ungt hoppeføl e. Jameson RS2 er tiltænkt rollen som kommende avlshoppe på stutteriet, idet moderen nu med 20 år er klar til at gå på velfortjent pension.

Alle føl bliver solgt

Når man som Anne Mette og Lars har været med i gamet i snart 25 år, er der naturligvis høstet lærerige erfaringer under vejs. Løbende er hoppesamlingen blevet justeret og tilpasset.

Helt konkret betyder det at parret altid har haft det mål at kunne sælge alle deres føl hvert år. Så svaret på spørgsmålet fra H2R: “Hvor mange har du så gående ude på marken?” kommer promte fra Lars, INGEN!

Men hvordan kan man så år efter år sælge alle føl?

Det er jo ikke alle føl der kommer på auktion fra Stutteri Pilekær, der er også føl som bliver solgt på staldgangen til ryttere eller avlere, men det handler meget om at være realistiske. “Det er jo ikke alle føl som er auktionsføl, og selvom man har fået et føl udtaget til en auktion, så det er ofte hvordan dagsformen er, og hvordan føllet får vist sig når det går løs. Vi kender selvfølgelig basiskvaliteten her hjemmefra, men det kan vi jo ikke rigtig bruge til noget, når det handler om de få minutter som føllet skal “sælge sig selv” i auktionsarenaen,” fortæller Lars.

Årgang 2024

Reproduktionen er allerede godt i gang, og da H2R var forbi manglede der kun ifoling af 4 hopper, da årgang 2024 gerne skulle være med 12 føl i stalden.