VIDEOER - Fantastisk dansker dag i Falsterbo med 5 års finale, 6 års finale og 7 års indledende

Fabulosa & Anne Marie Hosbond tog sejren i Folksam Scandinavian Open 5 års finalen - med ejer Jane Serup Jensen ved siden - foto: H2R

En skøn dansker torsdag i det svenske

Finaledag for 5 års og 6 års samt indledende for 7 års.

Susanne Barnow lagde ud som første startende fra morgenstunden i 7 års klassen med Åtoftens Dancing Memory e. ERA Dancing Hit / Benetton Dream, avlet af Annette Bugge og Claus Hansen, og ejet af Anna Munkebo. Parret viste en nydelig og velbalanceret tur som bestemt ligende en top placering, og som slutteligt også rakte fortjent til sejren.

Tilbage i april 2023 blev Dancing Memory solgt til ponyrytteren Anna Munkebo, men det er aftalt at Susanne Barnow skal stå for den videre uddannelse året ud, og lige nu venter søndagens finale i Folksam Open og først i august står den på UVM.

Det indledende 7 års podie bestod også af Satchmo med Nadja Aabo Sloth og Sevilla med Anna Zibrandtsen, så de svenske ekvipager ved hvad de skal ride efter i finalen lørdag.

Klik på fotoet af Susanne herunder og hør lidt om hendes ture fra torsdagens indledende klasse med de to UVM aktuelle heste.

5 års finalen var på papiret allerede afgjort, men som i al anden konkurrence så skal turen jo rides først. Og fra den indledende klasse var hingsten Skyline to B med svenske Carl Hedin storfavorit med top karakterer, desværre var Skyline ikke helt på samme niveau til finalen og måtte på dagen tage til takke med 2. pladsen. Derimod var Anne Marie Hosbond og den smukke letbenede hoppe Fabulosa e. For Romance I / Depardieu klar. De kom til finalen med en 9. plads fra den indledende klasse og dermed langt fra favoritter til titlen.

Fra 5 års indledende var Maria Anita Andersen og Vive la Reinne II VH placeret som nr. 2 og måtte i finalen rykke en enkelt plads ned. Men ingen tvivl om at både Maria og Carl er klar til UVM for Sverige.

Svenske Emma Ahlberg som til dagligt jo er dansk var super flittig med en enkelt 7 års Ambjergs Delgadino som hun kvalificerede til lørdagens finale, samtidig med at Emma sluttede flot som nr. 4 med Franka og nr. 7 med Ice Queen Eden i 5 års finalen.

Byttet om på pladserne

De unge heste er jo hele tiden i en læringsproces, og det fik nogle af de danske ekvipager også at mærke under vejs, både i opadgående kurve og nedadgående kurve. Falsterbo er et både fantastisk stævne, men samtidig også svært - en rigtig god læring, og ikke mindst “test” af den unge hest. Svenskerne bruger jo også stævnet som deres endelige udtagelse til UVM.

Josefine Hoffmann og hoppen Bouquet L viste i finalen, at selvom de kom med som sidste ekvipage (nr. 12) fra kvalifikationen, så avancerede de flot til en 6. plads samlet.

Silje Bakken og Lille Kærgård Sisco sluttede finale feltet af med en 12. plads - parret kom til finalen som 6. bedste i kvalifikationen.

Torsdagens vinderekvipage i 5 års finalen var Fabulosa med Anne Marie Hosbond. Fuld fortjent, og iøvrigt en spændende ekvipage som kunne have være interessant i UVM sammenhæng for Tyskland, men Anne Marie var kun til start med den 6-årige St. Tropez til UVM iagttagelsen i Tyskland, og fik desværre ikke en billet til UVM. Sammen med St. Tropez kunne Anne Marie derimod igen træde op på podiet i 6 års finalen i Sverige, denne gang som en flot nr. 3. Parret kom med en 4. plads fra den indledende afdeling.

Atterupgaards Bonomassa med Selina i sadlen slutter som flot nr. 6 i 6 års finalen. Parret kom også til finalen som nr. 6 fra indledende.

Efter sejren var der pressekonference, dog i lidt mindre målestok, men her fortæller Anne Marie også lidt om Fabulosa og hendes tur.