Tid til nytænkning - Ridesporten har brug for kræfter, der både kan og vil bredden og eliten

Med dagens meddelelse fra DRF om at både Ulf Helgstrand (pt. på orlov fra formandsposten i DRF) samt fungerende formand, næstformand Jacob Blicher Ravnsbo, ønsker at fratræde til den kommende generalforsamling åbner der sig et nyt kapitel for DRF.

Hvordan kan DRF udvikles med blik på fremtiden?

Hestesporten er populær, desværre har ridesporten også været i hele befolkningens søgelys gennem længere tid, ikke ubegrundet. Den krise har også bredt sig til DRF´s top, som nu reflekteres i afgang fra både formand og næstformand.

Med et skifte i toppen af DRF er det tid for modernisering af forbundet, herunder burde man også kigge på strukturen i foreningen. Er tiden ikke inde til, at bestyrelsen måske alene skal være en ledelse med en generalsekretær/formand, og en næstformand med et tilhørende underliggende forretningsudvalg. Et forretningsudvalg som består af forretnings- og hestefolk med fingeren på pulsen fra både bredden og eliten i ridesporten. Begge parter skal være repræsenteret i skarpeste opstilling - det ene udelukker ikke det andet.

Back to basic - kulturbærerne

Når interessen for hestene er skabt, så handler det om fokus på hvad samvær med hestene og kammeraterne kan, helt fra den første dag på den lokale rideskole eller i den private stald.

Børnene og de unge skal kunne spejle sig i de bedste - ikke kun via Instagram, men også derude i den virkelige verden. Der skal i højere grad være events, hvor bredden og eliten mødes - vi skal stå sammen om vores passion for hestene, for uden bredde ingen elite.

Kommunikation er vigtigere end nogensinde

Ridesporten har brug for en stærk kommunikativ ledelse, som er på forkant med udviklingen, og som erkender faresignaler, når de opstår og agerer på dem. Der er brug for en ledelse som selv “lugter af hest”, da branchen ikke alene kan guides via excelark, personlige interesser eller Karnov´s Lovsamling.

I krisetiden, som ridesporten lige nu befinder sig i, mangler man i høj grad de gode historier. Herunder eksempelvis dækning af nyligt afholdt træningssamling for dressureliten, hvor man savner at de ansvarlige stiller sig frem til nettet og fortæller, hvordan er status på kvaliteten, hvor er vi på vej hen, hvad arbejdes der på og hvad er delmålene - vi står faktisk lige nu med foden i bøjlen i et OL år.

Kammerateri og inhabilitet er der ikke plads til i en moderne forening

Alle har deres favoritter, men lad det nu være de faglige kvalifikationer og erfaring som kommer i højsædet i al fremtidig rekruttering af ledere og trænere.

De personlige meninger og holdninger har indenfor de senere år givet anledning til flere forkerte beslutninger fra DRF, også selvom resultaterne har talt deres tydelige sprog. Med et nedskrevet regelsæt i DRF, er tiden nu også moden til at beslutte, om de skrevne regler alene er vejledende, eller de rent faktisk skal efterleves, uanset farven på t-shirten.

Det er altafgørende at resultaterne frem mod endelig udtagelse til OL bliver den toneangivende faktor, idet en måling altid har været mere håndgribelig end en mening. Lad det blive H2R´s ord her få dage inde i et super spændende 2024, hvor hjertet for sporten og avlen stadig banker.