Ekspert teams i DRF regi

Gårsdagens nyhed fra DRF (link nederst i artiklen her ⬇️) omkring medaljedrømme til det kommende OL afføder lidt tanker fra H2R.

Med OL næsten lige om hjørnet, og dansk top dressur i skarp opstilling, er det klart drømmene går på ædelt metal til sommerens OL i Paris.

Inden de danske ekvipager når så langt, at der bliver sat navne på dem der skal repræsentere Danmark på det oplympiske ridestadion i Versailles fra den 30. juli - 4. august, skal alle kandidaterne ud i kamp om pladserne.

Iflg. sportsplanen er de officielle iagttagelser med henblik på OL udtagelse til stævnerne: Hagen 24.-28. april, Compiegne 1.-5. maj, DM 24.-26. maj samt Rotterdam 20.-23. juni med 8. juli som sidste og endelig dato for udtagelse.

“Baseret på dialog med eksperttræner SENIOR og andre fagrelevante eksperter er elitesportschefen for dressur overordnet ansvarlig for udtagelser til landshold og CDI/CDIO’er SENIOR.”

Wolfram Wittig eksperttræner/teknisk rådgiver siden 2021

Når man kigger tilbage på de ændringer som forbundet kom med i 2021, var planen fra DRF, at man ville have en række forskellige eksperter ind omkring landsholdet, i forhold til input og sparring bl.a. omkring træning af ekvipagerne. For den del der hedder eksperttræner/teknisk rådgiver, har DRF i den forgange periode alene valgt at gøre brug af tyske Wolfram Wittig.

Derfor vil det være et af de steder som DRF´s nye bestyrelse, som udpeges til april, åbenlyst bør kigge ind i, da man aldrig har haft den oprindelige tiltænkte diversitet i forhold til eksperttræner/tekniske rådgiver konstellationen.

Set udefra kunne “konsulentmidlerne”, som lige nu bliver betalt af Team Danmark frem mod OL, kunne de godt bruges endnu mere målrettet i forhold til de enkelte teams.

Hver topekvipage har jo i forvejen deres egen hjemmetræner, fysio, mentalcoach osv., og midlerne bør derfor kananliseres direkte ud til atleterne, så de i langt højere grad bliver medbestemmende om, hvor de selv mener, der skal sættes ind i forhold til at optimere mulighederne for ædelt metal til Danmark ved de store mesterskaber.

Talent- og eliteudviklingen

Med øget støtte ud til de bedste atleter, kunne det være en ide at de skulle give “noget tilbage” til sporten.

Et eksempel kunne være, at man som repræsentant for det danske landshold skulle forpligte sig til f.eks. at tage to upcoming ryttere under vingerne for en periode. Ideen bag kunne være at klæde de næste danske stjerner på - drømmene skal skabes, og talenterne skal kunne spejle sig og suge ny inspiration og træning til sig fra Danmarks bedste ekvipager.

Læs nyheden fra DRF her.

Ser frem til næste skriv som kommer i næste uge fra DRF som hedder “Potentialegruppen og den endelige udvælgelse”.

Er du endnu ikke helt i OL stemning, så kig videoen herunder ⬇️