Endnu en sejr til Birgitte Byrialsens kinesiske dressurhold

Torsdag aften stod det klart, at Guangdong-provinsens professionelle dressurryttere blev de store vindere i det kinesiske mesterskab i dressur 2016. I onsdagens og torsdagens individuelle konkurrencer blev det til både guld, sølv og bronze til Guangdong-holdets 2 bedste ryttere. Tirsdag vandt de guld for hold i Prix St. George og onsdag og torsdag blev der redet Intermidiere I og Intermidiere I Kür. Dermed har Birgitte Byrialsens hold for alvor sat sig på det kinesiske mesterskab. 

I Kina kan hver rytter stadig ride 2 heste alle dage, og det kom os til gode, idet vores bedste rytter, Huang Zhuoqin, netop red to heste alle dage, hvorved han vandt både guld og sølv i det individuelle mesterskab.

"Vi er selvfølgelig meget glade for disse sejre, som ruster os godt til det prestigefyldte National Games i 2017 og det internationale Asian Games året efter. Dressursporten er i udvikling i Kina i disse år. Ligesom i Europa er kineserne afhængige af sponsorer, og de er ved at indfinde sig, klar til at investere i de helt nødvendige kvalitetsheste. Desuden er der sket en positiv udvikling på dommerfronten. Hvor konkurrencerne tidligere har været domineret af kinesiske dommere, så er der nu et flertal af udenlandske dommere i konkurrencerne. Det har hævet niveauet for vurderingerne og det har været til vores fordel, fordi vi reelt har redet bedre end de andre hold.

Desuden har vi fornyligt købt nye heste, fået en ny rytter, Hu Zikang, på holdet og ændret vores strategi. Det har virket. Hvis vi kan holde niveauet, vil det kinesiske landshold komme til at bestå væsentligst af vores ryttere, og det bliver med dem vi skal konkurrere ved Asian Games," fortæller holdets cheftræner Birgitte Byrialsen.

Prix St. George og Intermediaire I er de højeste klasser der rides i Kina, og ligeledes ved Asian Games.

Photo credit: privat foto Birgitte Byrialsen

Photo credit: privat foto Birgitte Byrialsen