Dobbelt sejr til Jan Møller Christensen i 4 års finalen - og så bliver han også nr. 4

Jan Møller Christensen og de 3 finale heste

Man kan vel næsten sige at posen blev rystet i dagens 4 års finale, selvom man allerede inden dagens start jo havde kunnet konstatere at toppen af feltet var åbent. 

Jan Møller Christensen viser DV hingsten Hesselhøj Donkey Boy i en optimal tur i dag, og som den ene af dommerne Bjarne Nielsen, som kommentere ridtene, også beskriver det til pointgivningen, så rokkede han ikke med et øre forkert hvilket udløste et 10-tal for rideligheden. Dommerne beskriver traven som takt fast med bliver til vid bag i øgninger. Galoppen beskrives som op ad bakke med bedst galop på venstre volte. For skidten giver dommerne Donkey Boy et 10-tal. Et 10-tal som udløser rigtig mange forskellige meninger.

H2R´s mening er: Jan fremviser Donkey Boy på to forskellige måder, dels skidten for en lang anstillet tøjle og derefter for en mere anstillet tøjle og i begge tilfælde går Donkey Boy en både klokkeklar og taktfast skridt med stor overtrædning, og dermed et velfortjent 10-tal.

Hvorvidt skridtens kvalitet bliver dårligere eller ej når Donkey Boy på et tidspunkt i fremtiden bliver bedt om at gå en samlet skridt, synes at være uinteressant lige nu, da han på det tidspunkt forhåbentlig både muskulært og uddannelsesmæssigt også er på det højere niveau, hvor der kræves samlet skridt. 

Der tales ofte om "praktisk" skridt. Og hvis det er med Grand Prix for øje, så var der flere af de unge heste i dag, som kunne have været i den kategori som man betegner som "praktisk" skridt, men flere af de heste med den "praktiske" skridt blev beskrevet som knap smidige nok. 

Som nr. 2 er Jan igen, denne gang med hingsten Romeo. Her siger dommerne bl.a. at Romeo viser en energisk trav og taktfast galop som mangler lidt op ad bakke. 

Som nr. 4 er det også Jan med Okslunds Zackadon. En af de heste i feltet med et klart stort potentiale for fremtiden. Bevæger sig let af jorden i traven, lidt hektisk i øgningerne, super flot op ad bakken galop i dejlig balance og med rolig afvikling af hvert galop spring. God "praktisk" skridt, som her giver 8,0, og som i dag bliver lidt på tæerne. 

Dagens nr. 3 er Daniel Bachmann med Sarcander som jo kommer til finalen via en 2. plads i gårsdagens trøstfinale. Let travende i god form, galoppen mangler mere bæring og afvikles lidt for hurtigt i jorden (men som ikke bemærkes af dommerne, som giver 8,7 for galoppen, men hvorimod der bliver sagt at skridten er god men den bliver indimellem lidt for langsom bagi), hvor man netop fornemmer at Sarcander bevæger sig aktivt og smidig med god overtrædning generelt i skridten. 

Fremtidsheste

Lidt længere nede i feltet finder man vallakken Herosch e. Ampere / Jazz med Erik Guardia Martinez i sadlen. En hest som bevæger sig let og energisk i en god naturlig form, og med 3 kvalitetsgangarter, hvor man tydeligt fornemmer muligheden for at regulere gearene allerede nu.

Højgaardens Santos e. San Amour / Friendship med Kenneth Damgaard i sadlen giver igen i dag dagens bedste billede i traven. Der skal ikke så meget fantasi til at forestille sig fornemmelsen af at blive at taget med i balance i traven på sådan en 4 års hest. Ikke helt forståeligt med blot 8,5! Galoppen mangler endnu styrke og skridten er "praktisk" god. En hest som medbringer stor udstråling, ridbarhed og kvalitet.