Severo og Lorenzo vinder World Cup Grand Prix klassen i dag

En top uden de store overraskelser

Lorenzo og Severo kunne i rigtig god stil tage deres World Cup debut Grand Prix sejr foran den svenske trio Tinne Vilhelmson-Silfvén med Paridon Magi, Rose Matthiesen med Zuidenwind og Mads Hendeliowitz med Jimmie Choo Seq.

Der var ingen tvivl om Lorenzo og Severo i spidsen af feltet, også selvom det ikke var en tur i OL form. Ingen tekniske fejl under vejs ind til parrets første galoppirouette som bliver ubalanceret og snurre lidt, hvor Severo nok får sagt "pruuuh" lidt lovlig kraftig, og Lorenzo derfor mener der er overgang til skridt i stedet for halvparade frem mod changementet. Lynhurtigt fanger Severo fejlen og får spunget an i galop og lavet changementet, uden det går ud over kvaliteten på den 2. pirouette. 

Rose Matthiesen viser en velbalanceret tur uden tekniske fejl. Super flotte piaffe og passage ture. Mads Hendeliowitz med Jimmie Choo Seq red sig pointmæssigt lidt flot med på "dampen" fra OL med placering som nr. 1 hos dommer ved C hollandske Mariette Sanders-Van Gansewinkel og dommer ved M franske Isabelle Judet. 

Danskerne

Bedste danske ekvipage bliver Mai Tofte Olesen med Rustique som viser en flot trav tur med super gode piaffe og passage ture med tilhørende flotte og flydende overgange. Skridten bliver lidt kort. Rigtig god kvalitet i galop pirouetterne, mens begge serier mangler lidt mere smidighed. Parret slutter med en placering som nr. 7 med 69,520%.

Helene Melsen og Aston Martin viser en teknisk god tur, men under vejs opstår der lidt kosmetiske ting som holder pointniveauet stødt på mellem 6,5 og 7,0.

Hasse Hoffmann og Heslegårds Rismon kommer flot fra start. Fokuseret og koncentreret både hest og rytter med god kvalitet i øvelserne. I den frie galop efter toerne er det tydeligt at Rismon får tungen over biddet, da den et øjeblik bliver synlig i venstre side, og hvor man kort igen kan se tungen i zig-zag galoppen. Det giver selvfølgelig nogle ridemæssige begrænsninger for Hasse resten af turen, men som han alligevel får løst optimalt i forhold til situationen. 

Carina Nevermann Torup havde fået hænderne fulde med den endnu Grand Prix mæssigt urutinerede Sirikit. Men alligvel får hun løst tingene flot under vejs, og den sorte hoppe viser samtidig med at hun i dag har meget fokus på omgivelserne, at hun også mestre de sværeste øvelser. Et enkelt stop i den første piaffe hvor Sirikit "stivner" da hun har set noget, får Carina alligevel løst og vist piaffen efterfølgende. 

Alle ekvipagerne er klar til küren i morgen som starter kl. 14.15.

Se resultatet af Grand Prix klassen her