Tidligere dansk UVM hest med succes i udlandet

Når et kendt dansk hestenavn toner frem med en kendt international rytter på en af de udenlandske startlister, er det altid spændende at kigge lidt skarpere med.

photo credit: Alexander Brenninkmeijer

photo credit: Alexander Brenninkmeijer

Den nu 8-årige Fredensdals Zig-Zag efter Zack / Don Schufro, som bl.a. var en del af det danske UVM team i Verden tilbage i 2013 med Jan Møller Christensen som rytter, gjorde sig i weekenden flot bemærket i en national Prix Sct. Georg klasse i Tyskland under spanske Borja Carrascosa (lige nu landsholdsaktuel med hoppen Wonder).

Borja som blot har redet Zig-Zag i 2 uger fortæller, at han er top begejstret for den store vallak, som han rider for den nuværende ejer amerikanske Kathy Priest. Parret debuterede sammen i den forgangne weekend i Prix Sct. Georg til det nationale stævne på Hof Krüsterhof, og blev placeret som nr. 2 med 69,683% med en flot tur harmonisk tur, blot med et par mindre uoverensstemmelser. Ridtet kan ses via arkivet på Clipmyhorse. 

Fredensdals Zig-Zag er avlet af Linda Falensteen og Martin Strande, og blev som 3 års solgt til Lisbeth Hornsbøll som fortæller:

"Jeg købte ham i november 2011, da han var 3 år til min datter ( kærlighed ved første blik). På det tidspunkt var han 169 cm i stang, og håbede naturligvis på at han ikke blev større, men åh nej han bare voksede og voksede, og han rundede de 180 cm i stang, og blev alt for stor til min datter Signe.

Han blev sat i ridning hos Jan Christensen da han blev 4 år, og da han klarede sig rigtig godt i championaterne, besluttede jeg at beholde ham, da Jan gjorde et rigtig godt stykke arbejde. Jan red 5 års, samt Unghestechampionatet med flot placering og blev udtaget til UVM.

UVM var en kæmpe oplevelse at være med til, selv om Zig Zag ikke fik den bedste placering ( måske pga af vækst) havde vi en fest, dejligt sammenhold, søde og professionelle mennesker.

Før Zig Zag blev 7 år sendte jeg ham til Andreas Helgstrand i samråd med Jan. Andreas havde solgt en grandprix hest for mig tidligere, og jeg har været glad for vores samarbejde. 

 Zig Zag blev solgt marts i år til USA KY, Kathy Priest Woodspring farm."