Karoline, Maja og Michala har redet deres individuelle ture i dag i Valencia

Morgendagens seniorstjerner samlet i Valencia

Det smukke rideanlæg i Oliva Nova som danner rammen om årets Europamesterskaber for juniorer, ungryttere og children, får kun rosende ord med på vejen fra deltagerne.

Masser af træningsmuligheder som ikke forstyrrer de ekvipager som varmer op, gode staldforhold, og gennemgående super baner med ens bundforhold over alt. Stævnet i år byder også på en tidsplan som alle hilser velkommen, nemlig konkurrencer fra kl. 8 om morgenen til ca kl. 14, hvor det er tid til siesta for enten gå i skyggen eller tage en tur til stranden, som flere af deltagerne har benyttet sig af. Herefter er der igen kl. 18 konkurrencer. Et "afbræk" som også giver mulighed for at se andet end stævnepladsen.

Lodtrækningen til de individuelle konkurrencer uden seeding, som betyder at alle ekvipager, uanset tidligere ranking starter i vilkårlig rækkefølge.

Kun en dansk juniorekvipage på 1. dagen af den individuelle konkurrence

Den første af de danske ekvipager som var i ilden fra morgenstunden var juniorekvipagen Karoline Rohmann med Noosa Melody. Parret giver et overordnet super kvalitetsbillede. Flot form og naturlig power. Flot balance, rytme og smidighed i volter og traversader. Der indløber en lille taktfejl i den frie trav, ligesom den 2. skridtpirouette mangler lidt mere balance. Super flot galoptur, med flotteste udtryk i changementerne. Parret slutter med 71,7% og ligger individuelt nr. 4 efter førstedagen i den individuelle konkurrence. 

To danskere i ungrytterklassen

Maja Andreasen og Kano stod for topscoren i holdkonkurrencen, så derfor naturligvis en lille portion dansker forventning til dagens tur. Parret kommer godt fra start med en god trav tur, parade med tilbagetræning bliver spændt og der indløber en lille taktfejl i den frie trav. Desværre indløber der fejl i 4´er serien og i den 2. galoppirouette går Kano i stå - begge øvelser med dyre point tab. 68,396% og individuelt nr. 6.

Michala Jensen og den store velgående Uno IV kommer også godt fra start, selvom parret ikke helt formår at medbringe energien fra opvarmningen ind på konkurrencebanen i dag. God trav tur hvor man godt kunne ønske sig lidt mere udtryk og power. Flot parade med tilhørende tilbagetrædning, men mangler lidt mere klar overgang frem i traven. God galop tur, med super flotte pirouetter. 70,184% og individuelt nr. 4.

I aften venter afgørelsen i children team konkurrencen, hvor Camilla Sørensen Olesen og Don Sherif har starttid kl. 18.35