Næsten fuldt hus i til morgendagens kür i Valencia for de unge ekvipager

De individuelle medaljer tog de stærke tyskere og hollændere sig af

Det var med det brede smil at landstræner Ulrik Sørensen sluttede dagens konkurrencer af i Valencia med de unge teams. Det var nemlig kun de 18 bedste ekvipager som kvalificerede sig til küren, og her kunne Ulrik Sørensen melde fuldt hus med max. 3 ekvipager i hver kategori.

Den individuelle konkurrence med 5 danske ekvipager til start - 3 juniorer og 2 ungryttere til start i dag

Flotte præstationer med meget fokuserede ekvipager, som blev startet ud til morgen med juniorekvipagen Celine Rørbæk Silfen og Romio Højris. Under dagens opvarmning var det med live undervisning via Skype, hvor Cathrine Dufour var klar hjemme fra Danmark, og hvor Celine løbende under dagens opvarmning fik nyttige input, som gjorde ekvipagen til opgaven. Parret rider på banen med masser af udtryk og en top motiveret og opmærksom Romio. Flot trav tur og en ekvipage som giver et super flot billede. Momentvis bliver Romio i dag lidt for høj i nakken, selvom han i den frie skridt giver det flotteste billede for den let anstillede tøjle med flot rund afspændt form. I den første skridt pirouette kunne man godt ønske sig lidt mere energi. Sikker og kvalitetsmæssig rigtig god galop tur. Parret slutter som 2. bedste danske juniorekvipage med 71,658% og klar til küren i morgen.

Det har desværre ikke rigtig været ungrytter Marie Skov Olesens mesterskab sammen med Brizard. I dag valgte den store Brizard også at snurre rundt i indridningsparaden, og det giver naturligt nok en generelt noget afventede tur fra Marie. Parret slutter med 65,263%.

Daydream og Caroline Aaronsin viser en solid trav tur, momentvis kunne man godt ønske sig lidt mere naturlig fremadsøgning, og det bliver en smule ubalanceret i volterne. God parade med tilbagetrædning. I galopturen viser parret flotte pirouetter, desværre med en lidt ærgerlig fejl i det sidste changement efter den frie galop. Parret er også klar til küren med 68,421% og individuelt nr. 17 hos ungrytterne. 

Juniorrytteren Caroline Elsner rider sin chance i dagens individuelle tur sammen med Alskenz Firfod. Masser af power fra start til slut, og nok dagens friskeste danske hest under de varme spanske himmelstrøg. Eneste lille uoverensstemmelse er på kortsiden inden sidste versade/volte/traversade, hvor Alskenz springer i galop, men Caroline har hurtigt situationen under kontrol igen. Kür klar med 70,342%.

Juniorklassens sidste ekvipage var Rafaella K med Camilla Andersen, havde nok fået dagens "værste" starttid, det måtte hun efter en super flot, smidig og flydende tur konstatere. Den foregående ekvipage var nemlig tyske Semmieke Rothenberger med Dissertation som scorede 77,5% og red sig ind til den individuelle sølvmedalje, og det blev en klar afsmitning i nedadgående retning for Camilla og Rafaella. Bestemt en tur til mere end deres 70,184%, og dermed 4. manden på det danske team, hvor den individuelle "dårligste" score ikke får adgang til küren i morgen. Camilla forlod også banen med dagens bredeste smil på læben, da hun bestemt havde gjort hvad hun kunne. 

Bedst placeret danske juniorekvipage (som jo red i går) blev Karoline Rohmann med Noosa Melody, og det udløste en fortjent æresrunde til dagens præmieoverrækkelse som nr. 8.