2. del af dagens OL Grand Prix klasse med Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ

Agnete og Jojo havde ikke med starttid efter Atterupgaards Orthilia og Fiona Bigwood fået dagens nemmeste opgave. Men parret gik skarp til sagen og viste en solid og fejlfri tur. Lidt forsigtige traversade hvor man godt kunne ønske sig mere smidighed og bøjning. En lille uro i den ene øgning. Gode piaffeture i god balance med tilhørende flydende overgange. Flotte udtryksfulde serie og gode pirouetter. 72,229% og nu er det op til Cathrine og Anna i morgen og cementere Danmarks position som nr. 6 i holdkonkurrencen og dermed være klar til Grand Prix Specialen som et team. 

I 2. afdeling var det også gensyn med Parzival - men det kræver vidst en nyhed for sig selv senere.

Cosmo og Sønke Rothenberger så begge ud til at være lidt trykket af stemningen, men når man tænker på det pres det giver at skulle ride ind som guldfavorit til team medaljen, så kan man kun tage hatten af for unge Sønke. Fornuftigt rider han en tur uden at satse, og selvom Cosmo har lidt rigelig godt fat i tøjlen, så bliver billedet alligevel med høj kvalitet.

Spanske Grandioso gik op til sit normale niveau, men det kniber for pointniveauet at følge med. Og lige nu betyder det så at spanierne er bag danskerne, med en lille forskel. Tungen på vægtskålen lige nu kunne meget nemt komme til at hedde Severo Jurado Lopez fra Spanien som sammen med landsmanden Beatrice Ferrer-Salat skal holde Dufour og Kasprzak bag sig - så morgendagen bliver ekstra spændende når de to spanske ryttere skal ride ad midten. 

Atterupgaards Orthilia var og Fiona leverede deres livs flotteste præstation. Sikke en lethed, ro og balance, hele tiden med timingen i top. Det var bare smuk ridning pure. Den 2. piaffe lidt fremadgående og lidt spændt anspring. Helt særklasse kontrol og balance i pirouetterne. Og så giver den lette anstillede kandar tøjle bare et helt andet billede end billedet hos Rothenberger - nok til at de to ekvipager klart burde have byttet placeringsrækkefølge. 

Gørklintgårds Dublet med amerikanske Kasey Perry-Glass er en positiv power hest, hvor man ikke er i tvivl om hvor motoren sidder. Og med så meget motorkraft giver det indimellem også lidt ekstra tryk på tøjlen. Flot ridning og amerikanerne er på medaljekurs iflg. H2R.

Svenske Juliette Ramel har hænderne fulde med Buriel. Ingen tvivl om at det er en hest udover det sædvanlige, men samspillet fungere endnu ikke helt optimalt. Buriel går med så meget power at det momentvis giver et uklart billede i travrytmen, og det burde ikke bringe parret helt så langt frem som dommer vurdere det i dag. 

Edward Gal og Voice levere en flot præstation. Ikke fuldt afpudset i top Gal stil, men bestemt tur som holder team NED inde i medaljekampen.

Det bedste til sidst - hold da op Showtime viser showtime sammen med Dorothee Schneider. Med ikke mindre end 12 x 10 for bl.a. passage, overgange, afslutningsparade og opstilling, så lagde parret sig comfortablet i spidsen med 80,986%. Tyskland er på vej mod guldet.

Nu venter en spændende dag mere i morgen. Og nej det gælder IKKE team bronze til Danmark hvis nogen skulle spørge H2R, men derimod skal vi nu "bare" sikre os team plads i Grand Prix Specialen.