2. del af 2. dagens Grand Prix team konkurrence hvor Anna og Pepe fuldendte missionen - det danske team er klar til Grand Prix Specialen

Det var med max pres at Anna Kasprzak og Donnperignon enterede banen. Men parret er ikke kendt for at lade sådan et pres give grund til stress. Selvom Pepe kommer godt fra start i trav turen, som kniber det lidt med at fange den helt gode piaffe og aktivitet specielt for den først tur. Den frie skridt bliver lidt kort. Super flotte serier, zig-zag galoppen bliver en smule ubalanceret. Parret slutter godt af på midten. Og selvom det er marginaler så tæller de til Danmarks fordel.

Franske Karen Tebar og Don Luis skuffer ikke - de giver et billede af lethed og kvalitet uden fejl, som uden problemer bringer dem direkte i den individuelle del af Grand Prix Specialen. 

Valegro og Dujardin var længe ventet og de skuffede ikke, heller ikke selvom piaffeturene var en smule rustne, hvis man kan betegne det sådan når der er et enkelt uregelmæssigt trin i hver piaffe tur. Det er fantastisk at se harmonien, power og risikoen som Dujardin tilføjer turen. Galoppen flotte serier og særklasse 2. pirouette. Øgningerne i både trav og galop med max udtryk. De er klart på individuel guldkurs. 

Amerikanerne ikke uventet på medaljekurs, men bestemt ikke fortjent i forhold til Steffen Peters og Legolas, men derimod viste Verdades og Laura Graves hvorfor de blander sig i toppen af feltet. Masser af positiv power med en top selvgående Verdades som viser masser initiativ. De kritiske øjne ville måske godt se piaffe i mere lukket form og lidt mere afventende. Der indløber fejl i slutningen af zig-zag galoppen. Flot form og kontrol i pirouetterne og aktive gennemsprungne serier.

Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello er bare "the rock" i det svenske team og det viser hun endnu engang i dag, med en solid og næsten fejlfri tur, kun med fejl ind i den 2. pirouette hvor Don Auriello misterbalancen. Det svenske team er også klar til GPS team finalen. 

Johnson og Minderhoud er hollands stærkeste kort i Rio, men jeg tror ikke der er nogen som ikke vil give H2R ret i at dagens præstation var 100% på Minderhouds initiativ. Den store hingst bød sig ganske enkelt slet ikke til under vejs. Så godt kæmpet af Minderhoud han kan uden at blinke tage hele æren af dagens tur.

Isabell Werth og Weihegold viser en skarp tur. Eneste par småting er at Weihegold et splitsekund mister passage efter den 2. piaffe og der indløber en lille taktfejl i den sidste øgning. Tyskerne er på team guldkurs.