1. del af 2. dagens Grand Prix med toppræstationer

Det er skønt når der top performes til de store mesterskaber

2. dagens konkurrence starter med to gode præstationer fra hhv. canadiske Belinda Trussel med Anton og australske Lyndal Oatley med Sandro Boy - begge ekvipager rider op til deres bedste præstationer. Virkelig fokuseret på opgaven og med super god timing. 

Severo blev bedste spanier. Og så er vi jo hele dressurdanmark som kun kan sige selvfølgelig gjorde han det. Desværre for teamet kunne Beatrice Ferrer-Salat med Delgado ikke leve op til favoritværdigheden, da parret ikke leverede på deres vanlige høje niveau, men det gav så til gengæld glæde i danskerlejren, da vi nu er klar med hele teamet i morgendagens Grand Prix Special. 

Severo red til fra første skridt og viste ingen svagheder under vejs. Hele turen er præget af positiv power og energi, og stor sikkerhed og uden fejl på trods af ekvipagens begrænsede erfaring. Et godt bud er at ekvipagen også er at finde til mandagens individuelle kür finale.

Franske Pierre Voila med den udtryksfulde røde hoppe Badinda Altena har det tilsyneladende allerbedst når der står mesterskaber på startlisten, ihvertfald leverede ekvipagen deres bedste præstation i år uden fejl i serierne. 

Også irske Judy Reynolds og hendes Vancouver K får også vist noget af deres bedste i år, med god ro på Vancouver under vejs, selvom man endnu mangler at piaffen er helt rigtig rytmisk. 

Efter en lille pause var Marcela Krinke-Susmelj og Molberg klar. En tur som viser et rigtig godt samspil og med en fuldkoncentreret Molberg. Der indløber en lidt uprovokeret fejl i start af etterne. Skønt at sikker hvor sikkert og regelsmæssigt Michellino sønnen mestre passage og piaffe turene med tilhørende flydende overgange. 

Carl Hester er på lidt af en opgave fra starten, da den store vallak Nip Tuck har øje på noget rundt om banen - måske blomsterne, men Carl formår at holde Nip Tuck koncentreret om opgaven, lige frem til overgangen til skridt, hvor Nip Tuck tager et spring ind mod midten, lige inden han er i fare for at bliver overfaldet af "noget". Hester finder hurtigt roen igen, og generelt bliver galopturen med rigtig god kvalitet, med bl.a. super balance i zig-zag og gode serier. 

Pointgivningen af Legolas og Desperados kommer vi til senere. 

Kittel og Deja viser en super tur bortset fra piaffen som desværre ikke fungere optimalt. Det er som om Deja ikke rigtig kan finde balancen og takten for piaffen, men Kittel rider rutineret og beder ikke om mere end der er muligt.

Hollandske Van Silfhout med Arlando er ikke i skarpest form i dag, et par småfejl og uoverensstemmelser som vi normalt aldrig ser hos ekvipagen.