Anders Dahl og Selten HW vinder CDI3 Grand Prix i Saumur

Dagens højdepunkter stod de danske ekvipager bl.a. for

Dejligt at se de danske ekvipager stå for de bedste ture i dag. Anders Dahl og Selten havde starttid som 2. sidste i klassen. Generelt giver ekvipagen et flot billede og viser en tur med godt overblik. Det flyder godt fra første skridt og kvaliteten bliver understøttet af bl.a. en rigtig fin parade med tilbagetrædning - det efterlader et harmonisk positivt indtryk. God overgang op i den første passage. Den første piaffe bliver en smule for sat og Selten mister balancen en smule, mens den næste piaffe forbliver fint i rytmen med en svag fremadgående tendens. God 2´er serie. I etterne bliver et enkelt changement i midten med samlede bagben. Pirouetterne mangler lidt mere centrering og balance. Flot afslutning ad midten. Parret slutter med 72,380% og vinder klassen fortjent. Skønt at se parret i flot form efter OL. 

Ulrik Mølgaard og Michigan kommer flot fra start. Ulrik rider trav turen med god power og energi, og det er tydeligt at han kan ride Michigan helt ud i gearene i øgningerne. Flot form og kontakt hele vejen. Flot parade for tilbagetrædning, desværre bliver selve tilbagetrædningen lidt skæv. Piaffeturene som tidligere har voldt ekvipagen lidt kvaler ser ud til at være løst, selvom det virker en smule uharmonisk når Michigan kommer fra en stor flot passage med god elevation, og laver en god overgang ind i en lille og lidt for kvik piaffe, men som hele tiden er rytmisk og som flyder godt ud igen. God skridt tur. Og dagens skarpeste frie galop - fuld gas og fuld risiko som lykkedes flot. Der indløber en lille balance fejl i zig-zag galoppen. Gode serier. Gode pirouetter med god kontrol som stadig kan bliver flottere med lidt mere vægt på bagparten. God finale ad midten. Parret slutter med 71,840% som nr. 3 med pladscifrene 1-6-1-7-3.

Karin Nissen og Eno slutter som nr. 9 med 68,300%. Parret kommer godt fra start. Traversader kunne godt ønskes med lidt mere runding. Flot parade for tilbagetrædning men tilbagetrædningen bliver desværre lidt spændt. Den første piaffe og passage tur bliver en smule passiv. God fri skridt med i slutningen tager Eno lige hovedet op for at orientere sig. Generelt en god galoptur i god balance. Begge pirouetter bliver til den lidt store side. God afslutning. 

Dagens nr. 2 bliver franske Stephanie Brieussel med Amorak. Parrets bedste tur til dato, da Amorak ofte bliver for hot i piaffeturene og Stephanie bliver nødt til at gå på kompromis eller der er fejl. I dag lykkedes piaffe turene super godt, selvom de ikke er spændingsfrie, så var det en klar forbedring og en øvelse som ikke gav fejl i dag. 

Henriette Andersen og Flavio slutter som nr. 7 med 69,240%. Lidt forsigtig i trav traversaderne. Flot parade med tilbagetrædning. Gode piaffe ture som er lidt forsigtige og hvor den sidste styrke mangler i trinnet ud af piaffen - flot vinkel i piaffen og et let og ubesværet billede. Overgangen til galop bliver spændt og med fejl. Gode serier og flot sidste pirouette. 

En klasse med 30 startende med en stor andel af franskmænd som for største parten havde det rigtig svært. Svært på den måde at forstå, at hestene manglede generelt smidighed og løsgjorthed til opgaven, som gav sig udslag i vigende bæring og samling, og for mange var der også problember med balancen under vejs.