Ændringer af Unghestechampionatet er endelig vedtaget

Nyhed på Varmblod.dk 1/9-2016 

Ændringer i reglerne til Unghestechampionatet 2017 for dressurheste

Hovedbestyrelsen har besluttet at ændre reglerne for Unghestechampionatet i dressur med virkning fra 2017. Ændringerne omfatter følgende: 

På første dagen rides hestene af egen rytter i en indledende runde, hvor der rides i hold á 3 heste efter anvisning. Der gives karakterer for skridt, trav og galop, hvilket vægter 18% i det endelige resultat.

På anden dagen rides FEI indledende 5-års program med egen rytter. Der gives karakterer for skridt, trav, galop, ridelighed og kapacitet, hvilket vægter 42% i det endelige resultat.

De bedste 24 heste kvalificerer sig til en fremmedryttertest. Her gives karakterer for ridelighed og kapacitet, hvilket vægter 40% i det endelige resultat.

De heste, der ikke kvalificerer sig til fremmedryttertesten, indgår ikke i den endelige placeringsrækkefølge. De får i beregningsprogrammet overført kapacitets- og ridelighedskaraktererne med egen rytter.

Klik her og se propositionerne for Unghestechampionatet 2017. 

Note fra H2R

Et løft og en fornyelse af Unghestechampionatskonceptet som bliver hilst velkommen.

Et koncept som giver rytterne mulighed for at vise deres unge heste to eller tre gange i konkurrencesituationen i de uvante omgivelser, og dermed også den bedste mulighed for hestene for at kunne falde til, og dermed deres præstere optimalt.