Favoritter og boblere til DM på Broholm

Del af pressemeddelelse vedr. DM

Når Broholm Gods lægger sine smukke rammer til DM i dressur, så bliver det med alle favoritterne til start. Og som noget nyt er fremtidens dressurboblere også til start.

Det er fjortende gang, at Broholm Gods er kulisse til de danske mesterskaber i dressur for seniorer, U25 og paradressurrytterne. Mesterskaberne i den smukke park med de bløde, fynske hældninger er efterhånden en fasttømret tradition, der får dressurentusiaster til at valfarte til Gudme for at se topsport fra den 6.-9. juli 2017. 

For der rides ikke alene om dansk hæder og metal. Der rides også om udtagelse til europamesterskaberne i Göteborg til august. Det betyder, at det er den absolutte top, der er til start, og i alle tre mesterskaber er deltagerfelterne skarpe. 

Dufour storfavorit til endnu en guldmedalje

Den 25-årige Cathrine Dufour debuterede i seniorrækkerne sidste år med et brag og vandt det danske mesterskab, blev udtaget til OL i Rio, hvor hun blev den bedstplacerede dansker med en samlet 13. plads, hun brød den magiske 80-procent grænse i foråret og ligger pt nummer 12 på verdensranglisten. 

“Sidste år var jeg sindssygt usikker og regnede slet ikke med noget, så i år bliver det helt sikkert anderledes at skulle starte”, fortæller Cathrine, der sammen med Atterupgaards Cassidy lige nu ligner en sikker kandidat til guldet. 

“Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle ride på Broholm igen. Det er et andet pres denne gang fordi jeg er regerende mester, men det er også det, der gør det sjovt. Jeg præsterer bedst under pres”, siger Cathrine, der går efter at komme helt til tops på podiet. “Om det er realistisk, må vi se, når vi kommer til Broholm, men Cassidy går rigtigt godt for tiden, så jeg har tænkt mig at ride rumpen ud af ridebukserne, for jeg går efter at ta’ guldet med hjem igen”. 

Cathrine Dufour under Equitour Aalborg 2017 - photo credit: www.horse2rider.com

Cathrine Dufour under Equitour Aalborg 2017 - photo credit: www.horse2rider.com

Hele OL-holdet til start

Som sagt er feltet er skarpt ved DM i år og byder blandt andet på alle OL-deltagerne fra Rio - Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak og Anders Dahl. Skader betyder lidt ændringer i ekvipagerne, så Agnete er til start på sin tro væbner Jojo AZ, der viste storform ved Equitour Aalborg. For Anna Kasprzak betyder en tandudtrækning på Donnperignon, at hun er til start på det nyeste skud på Grand Prix stammen, DM-debutanten Rock Star, som også viste gode takter i Uggerhalne i sidste måned. 

DM er samtidig udtagelsesstævne til EM og de danske ryttere, der ønsker at komme i betragtning til mesterskabet, skal derfor stille til start på Broholm.

“Vi bruger DM til at måle rytterne mod hinanden med de samme dommere. Den mulighed har vi ikke internationalt, hvor vi kun kan sende fire afsted til hvert stævne”, fortæller holdleder Kimi Nielsen. Hun understreger dog, at afbuddet fra Donnperignon ikke betyder et farvel til Pepe og Annas mesterskabschancer. Parret er et stærkt, stabilt og rutineret makkerpar i mesterskabssammenhæng, som altid præsterer til gode procenter.

Hun og landstræner Nathalie Zu Sayn Wittgenstein glæder sig over det høje niveau i landsholdsbruttotruppen, hvor hele 9 ryttere er i spil til de fire pladser på EM-holdet. 

“Vi er stolte af at ha’ så stor en trup, der kan gøre sig gældende internationalt. Vi synes, at vi har rigtig gode kort på hånden, så vi er meget optimistiske med hensyn til EM”.

U25 med klar favorit

Blandt de unge ryttere er konkurrencen også hård. Men stortalentet Sille Engermann stikker dog ud. Hun debuterede sidste år i U25 ved Odense Horse Show, tog DM-guldet en måned senere og siden har formkurven været stigende. 

“Jeg tænker egentlig ikke så meget over, at jeg kommer som regerende mester. Jeg rider, for at forbedre mig hver gang”, fortæller det unge talent, “Der skal så lidt til at få en fejl i Grand Prix, så den der vinder, er den, der får færrest fejl. Alt skal jo virke på dagen - og det skal det over tre dage. Men jeg glæder mig til at komme på banen”.

Darius og Sille Engermann - Equitour Aalborg 2017. Photo credit: www.horse2rider.com

Darius og Sille Engermann - Equitour Aalborg 2017. Photo credit: www.horse2rider.com

Boblere stræber mod VM udtagelse

I år bliver det også muligt at se fremtidens stjerneheste, når der er endelig udtagelse til Verdensmesterskaberne for ungheste, der afholdes i Ermelo, Holland, i august. Det er altid spændende at se de unge heste, der forhåbentlig har store sportslige karrierer foran sig. 

I 5-års holdet stikker især to unge hingste ud, nemlig vinderen af unghestechampionatet i Herning i år, Zancor, og vinderen af DRFs Unghestechampionat for 4-års Hesselhøjs Donkey Boy. 

Hos 7-års hestene er den klare favorit til at snuppe en billet til UVM den dobbelte verdensmester Fiontini med Severo Jurado Lopez i sadlen. Selvom hesten er solgt til den svenske rytter Beata Söderberg, er det altså spanske Severo, der rider for at se, om hoppen kan lave et verdensmester-hattrick.