Danskerne skarpe og vinder Nordisk team guld

Lotte Skjærbæk og Skovens Rafael til Equitour Aalborg - photo credit: www.horse2rider.com

Lotte Skjærbæk og Skovens Rafael til Equitour Aalborg - photo credit: www.horse2rider.com

Danskerne viste skarp nordisk form i dagens Grand Prix klasse i Hammarö i Sverige

Dagens bedste danske ekvipage var Lotte Skjærbæk med Skovens Rafael. Ekvipagen slutter individuelt som nr. 2 med 71,660%.

Selvom parret endnu er "grønne" på Grand Prix niveauet, så formår de at vise en teknisk "næsten fejlfri tur", hvis man ser bort fra, at Lotte synes at 7 flotte toere er nok i programmet. Dejlig balance og udtryk i traven, god passage som endnu mangler lidt mere styrke, så det sidste udtryk kommer frem. Ubesværende overgange både ind og ud af piaffe turene, og piaffe ture hvor Lotte kan justere aktiviteten under vejs uden modstand fra Rafael. God skridt tur, og gennemsprungne serier og gode pirouetter, hvor den sidste bliver flottere centreret end den første. Et billede af en tur uden spændinger og med flot overskud og samlingsgrad. Ligner bestemt et godt bud på en individuel medalje senere på weeekenden. 

Næstbedste danske ekvipage er Malene Ebbesen Kohlschmidt med Mira. Fra træningsbanen den første dag løftede ekvipagen sløret for, at der var god kvalitet med til Sverige, og de skuffede heller ikke i dagens team konkurrence. De kommer lidt ubalanceret afsted i den første frie trav, men får efterfølgende lavet et par gode traversader. Den frie trav frem mod den første passage er god. Ubesværet og flydende første passage / piaffe / passage tur. Mira er en smule på tæerne i skridten. Zig-zag galoppen er en smule ubalanceret, gode serier og god kvalitet af pirouetterne selvom man godt kunne ønske sig en smule mere ro. Overgangen til samlet trav ved M kommer lidt sent. Fin afslutning ad midten. Parret slutter som nr. 3 med 71,200%.

3. bedst placerede dansker er Charlotte Heering med Bufranco. God indridningsparade, men kommer lidt ubalanceret ud. Fin trav tur med gode traversader, men hvor man godt kunne ønsker sig lidt mere power og udtryk. Dejlig passage, men det kniber en smule med at bringe det samme udtryk og energi med i piaffen, som eller er i god rytme og med gode overgange. Ingen tekniske fejl, bortset fra at Bufranco mister balancen lidt ud af den sidste galoppirouette. Parret slutter som nr. 4 individuelt med 69,960%.

Karin Nissen og Eno slutter som nr. 13 individuelt, og viser generelt en mere stabil og flydende tur i dag, selvom der sniger sig en enkelt teknisk fejl med 17 ettere. 

Bedste individuelle ekvipage i dag var svenske Minna Telde med Isac. Det ser ud som om Minna med en del stævner på bagen på det seneste, er ved at have fat i Isac. Det ligner en herre der har haft brug for at løbe kilometerne på stævnebanerne, og nu gør klar til at tage en individuel medalje til mesterskaberne på hjemmebane.

Se resultatet af klassen her.