Quel Filou solgt til Anna Zibrandtsen

Nyhed på Helgstrand Dressage i dag

Inden længe drager den kun 6-årige Quel Filou – efter Quaterback/Stedinger – afsted mod Ermelo, hvor den sammen med Severo Jurado López skal gå verdensmesterskaberne. Men dette bliver parrets sidste tur, for derefter flytter Quel Filou til Sjælland, hvor han fremtidigt vil danne par med den meget talentfulde U25-rytter, Anna Zibrandtsen. 

Den kun 23-årige Anna Zibrandtsen er løbende på udkig efter nye talenter til sin stald, som skal hjælpe hende til at blive i toppen af international dressursport. Det er ikke længe siden, hun købte den 12-årige KWPN-hingst Arlando (Paddox/Mytens xx), som hun allerede har redet sig ind på seniorlandsholdet med - og nu har hun snart endnu en topdressurhest i stalden. 

- Det kan siges meget kort - Quel Filou er en fantastisk hest, udtaler Anna. Allerede efter første møde med ham var jeg ikke et sekund i tvivl om, at her var der et perfekt match. Han har bevægelser i top og viser stort talent for piaf, som er særdeles vigtig i denne unge alder. Og så har han et godt temperament og stor gålyst, som især kommer til udtryk i ridningen, hvor han har stort fokus på opgaverne, fortæller Anna. 

- Vi er naturligvis stolte over, at Anna har valgt at købe endnu en topdressurhest hos Helgstrand Dressage, som skal bringe hende videre i hendes karriere. Quel Filou besidder alt det, der skal til for at nå helt til tops. Nu skal de to have tid til at lære hinanden at kende, og vi glæder os utrolig meget til at følge parret i fremtiden, fortæller Andreas Helgstrand. 

Quel Filou er ingen hr. hvem som helst – allerede som 3-års gjorde han sig positivt bemærket, da han blev solgt på den tyske P.S.I. Auktion i Ankum til et svimlende beløb på 1 million euro. Heldigvis skuffede den unge hest ikke og sammen med Sascha Schulz fra Luxemborg vandt de to sølv ved UVM sidste år. I år skal Quel Filou igen repræsentere Tyskland og denne gang under Severo. 

- Jeg glæder mig utrolig meget til at se Severo ride Quel Filou til UVM i Ermelo. Severo er en passioneret og utrolig dygtig rytter, og han formår at vise Quel Filou frem på bedste vis. Efter UVM skal han have en velfortjent pause, og så starter vi langsomt op, fortæller Anna. 

Anna Zibrandtsen er bosiddende på Bregnerødgård i Birkerød på Nordsjælland og trænes af den erfarne svenske dressurrytter Jan Brink. 

Se video fra den endelige udtagelse til UVM i Warendorf med Severo og Quel Filou HER.