Hvem er Sille Engermann?

Flid og talent 

Online støder man af og til på navnet Sille Engermann, og tilbage i efteråret 2014 dukkede hendes navn op i forbindelse med at en ung hest blevet "givet væk" - læs historien her.  

Men hvem er Sille Engermann egentlig? 

"Mit navn er Sille Engermann og jeg har redet siden jeg kunne gå. Min ældre kusine har gennem en lang årrække været på det danske landshold i springning, og jeg startede da også med at ville springe. Men efter et par ufrivillige afsidninger, besluttede jeg mig for at ville ride dressur i stedet."

Hvor gammel er du? Er du igang med uddannelse? 

"Jeg fylder 17 år i år, er går pt. i 10. klasse på Nr. Aaby Realskole, og skulle egentlig starte på STX i Middelfart efter sommerferien, men kan ikke helt finde ud af om jeg i stedet tager et sabbatår, og fokusere på ridningen inden jeg går videre med en uddannelse;)."

"Min første pony hed Harlekin og var en fræk lille pinto jeg fik da jeg var 4 år gammel. Da han blev for lille fik jeg to størrer 3´er ponyer og red mit første DM da jeg var 8 år på Frk. Hansen. Hun var en lille strid kridhvid pony, som på sine gode dage kunne slå de store kat. 1 ponyer, men som oftes havde sin helt egen agenda på dressurbanen, men hun lærte mig at ride."

"Som 8-årig skulle jeg have min første kat. 2 pony. Vi prøvede mange af de ponyer der var med på landsplan på det tidspunkt, men det blev Milan A.M. fra Feldballe som jeg tabte mit hjerte til. Han var kun 4 år og helt rå, set i bagspejlet var det komplet idiotisk at købe en rå pony til en pige på 8 år, men jeg var stædig og det var ham jeg ville have. Med ham opnåede jeg det hele og blev også optaget i bruttotruppen under Vibsen som var landstræner den gang."

Vibsen

"Vibsen var og er stadig en vigtig person i mit hesteliv hun betød alt for os ”kyllinger” , og lærte os meget mere end at håndtere heste.

Vibsen ringer jeg stadig til hvis jeg synes at rideverdenen er hård, og hun skriver også stadig sms når jeg har været ude at starte stævne. Os der fik lov at ride under hende har fået en god rygsæk med videre."

Nordisk mester og bronze til EM

"Med min kat. 1 pony Janine opnåede jeg i 2012, både at blive Nordisk mester og at være med til at vinde bronze ved Europamesterskaberne, men da var mine ben allerede meget lange, så da vi efter EM fik tilbuddet om et salg til Sverige slog vi til, og jeg fik min første hest allerede i efteråret 2012."

14 år gammel og klar til at ride hest

"Hesten var Fernet - et meget stort spring fra pony, da han er 178 cm i stang, men han var den perfekte hest for mig, og allerede efter få måneder red vi internationalt og deltog ved de Nordiske mesterskaber i 2013. I 2014 var vi med på det vindende hold i Hagen samt på bronzeholdet ved EM. Fernet er nu solgt til Finland, og jeg fortsætter min karriere på Darius."

Gaven

"Desuden har jeg FÅET en fantastisk 6 års vallak af Stald Ringsbo ”Ringsbos Royal Blue” e. Romanov/Michellino. Han var en gave og jeg fik ejer certifikatet i julegave. Han har et fantastisk drive og enorm motor. Ham glæder jeg mig meget til at skulle udvikle mig sammen med de næste mange år."

Hvordan ser din hverdag ud? 

"Jeg går i skole til kl. ca. 14 hver dag, hvorefter jeg tager direkte i stalden. Mine heste står opstaldet på Nr Aaby rideskole. Jeg rider til dagligt mine egne to (Darius og Ringsbo’s Mr. Royal Blue) og så har jeg 2 heste i ridning. Udover der har jeg 2 elever, jeg har et par gange om ugen hver. Er ca. færdig i stalden kl 21-22 om aftenen, hvorefter jeg skal hjem og spise og lave lektier."

"Et par gange om ugen er jeg til træning i Odense på Dalumgaard Rideklub hvor min træner Jon D. Pedersen holder til. Jeg har trænet hos Jon siden jeg red kat. 2 ponyer og han er en fantastisk træner, som aldrig har skævet til min unge alder, men træner mig som han træner de professionelle. Jon er ligeledes min mentor med alt andet der hører heste til, og han har lært og lærer mig stadig utroligt meget."

Hvad er dine ambitioner med Darius på kort sigt og på lang sigt?

"I år vil jeg rigtig gerne ride et mesterskab på Darius og lære ham bedre at kende på banen. Darius har været lidt min sideprojekt (ved siden af Fernet D - som er solgt til Finland) og det er super fedt at han nu er klar til at tage over. Han er en sjov hest, og det er stadig min drøm en dag et kunne ride U25 på ham ;)."

"Darius er en fantastisk hest som er utrolig spændende at arbejde med, han er klog som en hund og du skal tænke hele tiden når du rider ham, det tog lang tid at finde ind til hvad jeg hele tiden vidste han indeholdt. Bl.a. tog det mig 7 måneder at lære ham at gå i trailer, men nu er han også så nem at håndtere så man ikke skulle tro der har været problemer. Han er en hest som kan gå hele vejen, men han arbejder kun for sin rytter, hvis han har lyst til det og han knytter sig meget. Han er derfor også en hest som INGEN anden får lov at komme op på, for det er meget vigtigt at læse ham rigtigt."

Træneren 

Jon D. Pedersen, har som Sille fortæller altid haft og stadig har stor indflydelse på hendes udvikling med hestene hen over årene.

Om Sille fortæller Jon: "Det var været en spændende udvikling helt fra ponyårene frem til nu. Sille er en talentfuld, stræbsom og dygtig rytter med en særlig god fornemmelse for hvad der foregår under hende. Derudover har hendes udvikling også båret frugt, da hun altid har haft godt materiale at arbejde med. På den måde at forstå, at der har naturligvis været heste som ikke har fungeret optimalt eller levet op til forventningerne under vejs, og de heste har ikke været længere varende bekendtskaber, men er blevet udskiftet mens tid var, så udviklingen kunne fortsættes."

"I den daglige træning indgår bl.a. lige nu også lidt piaffe og passage træning med Darius, og her er hendes indfølingsevne for de rette momenter og flowet bestemt også på et højt niveau. Samtidig har Sille også evnen til at få det optimale ud af hendes heste når hun rider ad midten." 

 

Følg Sille Engermann på bl.a. Instagram via linket her.