Cathrine Dufour og Agnete Kirk Thinggaard er OL klar

OL feberen raser, og for nogle nationer er der tydelig mere feber end hos andre. 

Skønt man som dansker "bare" kan læne sig tilbage, og nyde turene med de danske top ekvipager, og opleve hvordan de kæmper. Både Cathrine Dufour og Agnete Kirk Thinggaard har med deres præstationer - senest i denne weekend, slået fast at de er klar til en Rio tur. 

Når man har set hele dagens Nations Cup Grand Prix klasse, så er det tydeligt at nationer som både Australien og Sverige rider om vigtige point frem mod Rio. Hos australierne er teampladserne (bortset fra Lyndal Oatley som er australiernes skarpeste kort) noget mere åbne end hos svenskerne.

Dog tegner der sig et klart billede af at Kristy Oatley med Du Soleil og Mary Hanna med Umbro er de tætteste på det australske team udover Lyndal Oatley. 

Svenskernes forventede top opstilling er jo Patrik Kittel og Tinne Vilhelmson-Silfvén, mens kandidaterne til de to sidste pladser ser ud til at skulle findes blandt Rose Matthiesen med Zuidenwind, Paulinda Friberg med Di Lapponia T, Juliette Ramel med Buriel R.H, Emilie Nyreröd med Miata. og Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD.

For mange krydser i den fremtidige kalender

Hvis man kigger på den danske kalender frem mod den endelige Rio udtagelse, er kalenderen ganske enkelt både for tæt og for krævende.

For tæt på den måde at ekvipagerne SKAL ride DM men mindre andet er aftalt, og SKAL ride Aachen, hvorefter den endelige udtagelse vil ske - og det er blot 14 dage før teamet skal rejse til Rio.

Både DM og Aachen er stævner som kræver 3 dages konkurrencer, og hvis man har prøvet at skulle holde en tophest eller bare en hest i form til krævende opgaver over 3 dage, så ved man også uanset top fitness, at det slider at være i konkurrence mode over mange dage. Det handler jo i sin enkelthed om, at når ekvipagerne vender ad midten i Rio, så skal de være top velforberedte og fitte til opgaven, så de kan levere optimale præstationer. 

Og med danskerne så tæt på "mål", med selvskrevne Anna Kasprzak med Donnperignon, Cathrine Dufour med Atterupgaards Cassidy og Agnete Kirk Thinggaard med Jojo AZ, bør alle sejl istedet sættes ind på at få den bedste 4. ekvipage med, og lade "de damer" selv tilrettelægge træningen og evt. stævnedeltagelse, naturligvis i samarbejde mellem landstræneren og den daglige træner, så de kan være skarpest på førstedagen i Rio. 

Det vil give både arbejdsro og mulighed for optimal planlægning for de 3 danske top atleter.

Og "4. manden" til det danske team er jo langt fra selvskrevet, så det er derfor oplagt at give alle de ryttere som er aktuelle, mulighed for at ride de store udenlandske stævner, og dermed vise deres kvaliteter for at komme i betragtning til pladsen.