Ny kür til Agnete og Jojo - men hvordan?

En ny kür er ikke bare en ny kür - det er vigtigt at kunne kombinere det kunstneriske med det tekniske, og gerne på et endnu højere niveau - det formår Agnete Kirk Thinggaard sammen med Jojo AZ i deres nye kür. 

H2R har fanget Agnete til en snak omkring weekendens nye kür debut i Odense:

"I forhold til den nye kür - det er jo en individuel vurdering hvornår man skal lave en ny kür og skifte den gamle "sikre" ud, som man kender ud og ind og hvor man kan hvert sekund af musikken i søvne.

For mig, var det helt klart tid til at lave en ny kür. Jeg følte at jeg sad fast, og havde svært ved at rykke vores præstationer højere op. Min gamle kür lavede jeg kort efter jeg havde købt Jojo og jeg kendte endnu ikke hans styrker og svagheder fuldstændigt, og jeg vidste heller ikke hvordan jeg selv var i kür. Det gør jeg nu - og jeg har dermed kunne sammensætte en koreografi der virkelig lægger op til at vise Jojos styrker - en smuk piaffe-passage-tur oppe ved dommerne, og svære serier på buet spor med pirouetter indimellem. Jeg synes koreografien er spændende, sjov og udfordrende at ride.

Koreografien har jeg selv lavet - med god hjælp fra mit team herhjemme ;-).

Valget af musikken har jeg foretaget sammen med Joost Peters. Han foreslog Robbie Willliams, fordi jeg er evig fan! Og så passer det godt til Jojo - lidt gadedrenge-agtigt og sjovt - friskt. Jeg er ikke til det storslåede, alvorlige og "lidt kedelige" kür-musik - jeg vil have smil og glæde frem hos publikum, og det havde jeg virkelig i den gamle kür - men jeg synes også jeg er lykkedes med det i den nye. Især er jeg glad for piaffe-passage musikken - frisk og let, som passer godt til Jojo.

Det tager lang tid at lave en kür. Først tester man øvelser og kombinationer - så sammensætter man et program, som skal rides igennem flere gange, for at være sikker på at det virker ordentligt. Hele banen skal bruges og alt skal med - og det skal komplimentere hestens styrker.
Derefter skal det times, så man er sikker på at man holder sig indenfor den tilladte tid, og så skal det filmes, så der kan sættes musik på.

Alt dette tager lang tid og er egentlig ret forstyrrende for den almindelige træning. Så det er noget man skal vælge et godt tidspunkt til - f.eks. en periode på et par måneder uden stævner. Jeg valgte at gå i gang lige efter WC-finalen, da Jojo havde haft sin ferie. Det resulterede i at jeg lige netop havde min CD med min nye musik i hånden i fredags!

I øvrigt har jeg været meget glad for samarbejdet med hollandske Joost Peters (som bl.a. også laver kür til Gal og Minderhoud) - super professionel og dygtig!

Så selvom alt ikke lykkedes i dag er jeg virkelig glad for min nye kür og jeg GLÆDER mig meget til at ride den igen - næste planlagte stævne er Broholm, DM, om 5 uger!", 
fortæller Agnete Kirk Thinggaard.