Sidste internationale mesterskab for det danske ungrytter team

Med EM´s danske ungrytter team med Caroline Aarosin med Daydream, Michala Jensen med Uno IV, Maja Andreasen med Kano og Marie Skov Olesen med Brizard takker alle 4 ryttere af med Europamesterskaberne 2016 som deres sidste år som ungryttere.

Normalt er der altid en glidende overgang med udskiftninger hen over årgangene, men med teamet her er det slut, og nye er klar i kulissen til at tage over fortæller landstræner Ulrik Sørensen. Det er jo en del af "gamet" at der skabes plads til nye talenter, når de "gamle" er klar til at komme videre. Men bekymringen er ikke så stor hos Ulrik Sørensen, da han føler der er rigtig mange talentfulde ekvipager at arbejde videre med i fremtiden, og at konceptet omkring juniorerne og ungrytterne er i faste rammer, så alle ved hvilke krav der stilles og ikke mindst hvornår, og samtidig også hvilke muligheder det giver for en langsigtet planlægning frem mod målene. 

Danskerne slutter som nr. 13, 14 og 16

Den store rutine hos ungrytterne viste sig på flotteste vis i dag, hvor bedst placeret blev Michala Jensen med den store Uno IV. Rigtig mange pæne ting under vejs, men tydeligt at Michala skal arbejde hårdt for tingene her på sidste dagen i varmen. 

Det samme billede gør sig lidt gældende for Maja Andreasen med Kano, som mangler den sidste smidighed i travturen, og kommer lidt bagom hjælpen i galop pirouetterne, men med gode gennemsprungne serier. 

Caroline Aarosin og Daydream viser en stabil tur, men det ligner at Daydream har mistet lidt pusten til sidstedagen, som giver sig udtryk i bl.a. et par fejl i serierne. 

Nu venter 3 dages rejse hjem mod Danmark for hestene, og juniorerne og ungrytterne kan alle tænke tilbage på et mesterskab med hold bronzemedaljer.

Se resultatet af klassen her

I children valgte Camilla Sørensen Olesen med Don Sherif at melde fra dagens individuelle konkurrence, da Don Sherif ikke var helt frisk til opgaven.