Hoelgaard´s Armani og Famaso dagens første danskere i ilden i Roosendaal

1. del af den individuelle tur for ungrytterne startede til morgen kl. 7.00

Desværre blev det med afbud fra Celine Rørbæk Silfen med Romio Højris, da han efter gårsdagens holdkonkurrence ikke var 100% fit. Teamet var under vejs supportet af den tyske landsholdsdyrlæge, som tilså Romio i går aftes og igen tidligt i morges, inden den endelige afgørelse om at trække ham fra konkurrence blev truffen. Så nu går turen hjem til Danmark for at få lokaliseret helt præcist, hvorfor Romio ikke føltes rigtig for Celine. Super ærgerligt exit fra mesterskaber for ekvipagen. 

Fra ukontrolleret til veltæmmet

Dagens to andre ungrytter ekvipager var Hoelgaard´s Armani med Pernille Pilborg og Famaso med Louise Karstoft. Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver starter først i morgen lørdag.

Det er næsten fakta når man skal beskrive de ufordringer som Hoelgaard´s Armani gav sin rytter Pernille Pilborg fra i går til i dag. 

Der er ingen tvivl om at den store velgående vallak indeholder kvalitet, men i går var den kvalitet bare ikke lige til at kontrollere, da det var forbundet med en stor mængde spændinger under vejs.

Den situation kunne ekvipagen heldigvis lægge bag sig til dagens individuelle konkurrence for ungryttere. Fra sidelinien lignede det en god opvarmning, dog lige med et lille men, da ekvipagen skal ind på 10 minutters banen, som lige ligger lige ved siden af opvarmningsbanen, og Armani vælger at "fjernrefusere" et par gange, inden Pernille har ham tilbage på den koncentrerede spor, hvor han blev resten af turen i dag. 

Parret kommer flot fra start med super flot indridningsparade. Dejlig sving i trav turen, men hvor man godt kunne ønske sig den sidste frihed, men helt sikkert en safe og fornuftig beslutning fra Pernille om at komme rundt så afspændt som muligt - og det lykkedes flot i dag. Øgningerne bliver en smule ubalanceret hvor Armani smeder lidt, tilbagetrædningen bliver lidt hektisk. God fri skridt. Dejlig kvalitet i galop turen, desværre indløber der en fejl 4´er serien hvor Armani ikke lige tager hjælpen til det ene changement. Parret slutter som med 69,842%.

Afspændt Hoelgaard´s Armani og Pernille Pilborg efter dagens individuelle program - photo credit: H2R

Afspændt Hoelgaard´s Armani og Pernille Pilborg efter dagens individuelle program - photo credit: H2R

Ærgerlig teknisk fejl for dagens 2. dansker

Louise Karstoft og Famaso kommer flot fra start, generelt en god trav tur i god balance, dog kunne man godt ønske sig begge volter lidt mere afbalanceret. Den frie skridt kunne godt være med lidt mere aktivitet. Gode serier og gode pirouetter, men desværre tager Famaso selv i changementet efter den første pirouette og changere da Louise rammer langsiden. Og i "kampens hede", får Louise ikke korrigeret det med en overgang, anspring i kontra og så changement korrekt med A - og det koster desværre. Selvfølgelig en super skuffet Louise efter turen. Parret slutter med 67,579%.

I morgen tidlig er det 2. del af den individuelle konkurrence for ungrytterne. 

Fra den individuelle konkurrence går de 18 bedste ekvipager videre til kür finalen som er på søndag. 

Famaso - Louise Karstoft.JPG