Unghestechampionatet 2020 klar med nyt spændende format

IMG_8952.jpg

Inden årets egenthedtester går i gang er Dansk Varmblod klar med et væsentligt “ansigtsløft” af Unghestechampionatet i Herning.

“Vi har rigtig høj kvalitet af ungheste i Danmark, og vi ved at de skaber opmærksomhed over hele verden, så derfor vil vi jo også gerne vise endnu flere gode ungheste i løbet af dagene i Herning. Og det nye format her, giver chancen for, at vores avlere, hesteejere og ryttere i endnu større grad kan være en del af Dansk Varmblods Unghestechampionat”, fortæller direktør Casper Cassøe Krüth.

Med det nye format tilgodeser Dansk Varmblod i endnu højere grad at flere kan deltage, der stilles ikke krav om at de 5 års heste skal være klar til at gå program så tidligt på året, og når man ikke med til test-rytter delen, blandt de 24 bedste i Herning, har man nu stadig chancen via en B-finale. Det betyder at alle ekvipager skal ride 3 gange i Unghestechampionatet.

De væsentlige ændringer er:

Flere deltagere - større bredde

Hidtil har man rundt omkring i regionerne kæmpet om 35 pladser til Herning samt 10 reserver, det ændres nu til 50 pladser samt 10 reserver. Det åbner op for at flere ekvipager, avlere og ejere får mulighed for en helt ekstra oplevelse at kvalificere sig til Unghestechampionatet.

Mere publikumsvenligt og mindre stævne træning for de unge heste

Det nuværende koncept fastholdes for så vidt angår førstedagen i Herning, hvor 3 ekvipager er på banen af gangen. En super god måde for rytterne at få vist hestene omgivelserne, og for dommerne at få et førstehåndsindtryk af ekvipagerne.

Dag 2 - Der rides ikke længere programridning, men istedet bliver hestene præsenteret 2 ad gangen for 3 dommere hvor de rider anviste LA1 øvelser (1 dommer er gennemgående fra første dagen og 2 andre er nye dommere), dermed kravet om at de unge heste skal være klar til at gå et fuldt program også lempet. Efter hvert hold er der mundlige kommentarer og pointgivning til ekvipagerne.

Efter Dag 2 går de bedste 24 ekvipager videre til testrytter-delen som vi kender det fra det nuværende koncept, og de resterende 26 ekvipager er klar til B-finalen.

B-finalen - der er endnu mere at ride om selvom man ikke går videre til testrytter delen

Det nye koncept giver plads til alle, og giver mulighed for en spændende finale for de ekvipager som ikke er blandt de 24 bedste efter de to første dage. For en ekvipage som er klar til B-finalen bliver resultatet fra de foregående to dage nulstillet og man starter på en pointmæssigt helt frisk dag i B-finalen.

I B-finalen sidder 2 nye dommere klar. Rytterne rider 2 ad gangen på banen, med anvisninger fra dommerne (ligesom på 2. dagen), hvor der gives mundlige karakterer og point - ridelighed, kapacitet, skridt, trav og galop.

Flotte doteringer for begge finaler

Hele Unghestechampionatet sluttes af om søndagen med to præmieoverrækkelser for både de placerede heste i Unghestechampionatet som er blevet bedømt under testrytter, og de heste som er placeret i B-finalen.

Se de nye propositioner for Unghestechampionatet 2020 HER.