VIDEO - Championatskvalifikationer i Bogø

Allan Grøn og Søbakkehus Maude vinder af dagens 4 års kvalifikation i Bogø - foto: H2R

Allan Grøn og Søbakkehus Maude vinder af dagens 4 års kvalifikation i Bogø - foto: H2R

Championatskvalifikationer i Bogø på nordfyn

Igen i år lagde Bogø rideklub faciliteter til championatskvalifikationer, hvor baner og arealer var toptrimmet til dagen, og vejret viste sig fra sin pæne side.

4-års kvalifikationen blev vundet med super score for hoppen Søbakkehus Maude e. Hesselhøj Donkey Boy / Wilkens, avlet af Agnete Holmsted og ejet af Ulrik Clemmensen og redet til sejr af berider Allan Grøn.

Lige udenfor dagens placeringer var torsdagens 4 års fløjhoppe fra DV kåringen på Blue Hors Rikki Tikki-Vitz e. Revolution / Van Gogh avlet af Lone Sørensen, ejet af CK Dressage og redet af Lotte Straarup.

5 års

Vinderen Lord Franklin e. Franklin / Lancelot, avlet i Tyskland og ejet af Helgstrand Dressage med Jeanna Högberg viser outstanding galop og super power i traven med velfortjent 10 for galop og 9,7 for trav, MEN set direkte fra sidelinien var dommernes vurdering af skridten var desværre ikke til 8,5 i dag, som bliver vist som stor og ubalanceret skridt i første halvdel, dog med bedre balance i anden halvdel.

Svalegårds Hot Zalina e. Blue Hors Zalabaster / Blue Hors Hotline, avlet af Stutteri Svalegård, ejet af Helgstrand Dressage med Michael Grønne Christensen i sadlen. En skøn power hoppe med hele pakken!

Selvom Susanne Barlow og Fruerings Saigon e. Blue Hors First Choice / Solos Landtinus er udtaget som 1. reserve til UVM er det jo ikke ensbetydende med at niveauet lægges derefter. Velfortjent 9 i trav som er i flot balance og med flot udtryk, mens både 9 i skridt og 8,5 i galop var til den noget ekstra positive side i dag, da skridten virker lidt begrænset og mangler mere smidighed, mens galopkvaliteten savner mere grundkvalitet og rummelighed.

Placeret sidst blev den portugisiske rytter João Costa med Cosmos-Nino. Efter at have set turen var det overraskende at dommerne kun gav 5,5 i både trav og skridt, da det bestemt ikke var hverken dårligere kvalitet eller med mere ubalance end flere andre ekvipager som var placeret i den nederste 3. del af klassen.

6 års

Rikke Dupont og Nova e. Grand Galaxy Win / Blue Hors Romanov vinder med flotte 90 point, efterfulgt af Astrid Grøn Therkeldsen med Holkjærs Spot On e. Blue Hors St. Schufro / Diamond som leverede et flydende og teknisk fejlfrit program med gode changementer.

4 års videre til mellemrunden

5 års videre til mellemrunden

6 års videre til mellemrunden