Danskerne satte trumf på i CDIO4* i Falsterbo

Minimal mulighed for at følge med

Selvom Falsterbo stævnet er kendt for ikke at “invitere” publikum indenfor med mindre man er der fysisk, så fik man alligevel en lille smag af stemningen i dagens CDIO4* Grand Prix Special og Grand Prix kür. Det var dog spild af penge at købe adgang via Equisport.tv, der ellers havde reklameret med deres stream (som aldrig kom til at virke), så den kreative og dressurhungrende seer måtte istedet ty til køb af VPN adgang.

CDI3* og CDIO4*

I den 3-stjernede tur blev det til flot international debut for Anna Zibrandtsen med den 11-årige Quel Filou med en placering som nr. 4 med 69,196%, dog med nogen dommeruenighed fra 66,7% (nr. 10) til 71,8% (nr. 2). I samme klasse sluttede Helene Melsen med Adrenalin Firfod som nr. 11 og Michael Søgaard med Fredensdals Fountain som nr. 12.

Igen i CDI3* küren med topplacering til Anna og Quel Filou som nr. 2, og Michael med Fountain bliver nr. 7 og hvor Helene med Adrenalin bliver nr. 9.

Ingen reel teamkonkurrence

Team konkurrencen blev desværre ikke til nogen tællende team konkurrence, idet der kun var 3 teams, da den ene spanske rytter ikke kom til start, og de derfor ikke kunne stille hold. Det betød at selve teamkonkurrence ikke kom til at tælle i det samlede Nations Cup regnskab, men de individuelle resultater talte jo for sig selv, og det danske team blev også efterfølgende hyldet på behørig vis sammen med Holland og Sverige.

Resultattavlen taler for sig selv

Selvom CDIO4* Grand Prix klassen jo ikke kunne følges via livestreaming, så kunne man alligevel følge lidt med via livescoringen. Her var det tydeligt at de danske ekvlpager var rejst til Falsterbo med rigtig god form.

Daniel Bachmann og DV vallakken Zippo MI sluttede lige i hælene på Patrik Kittel og Blue Hors Zepter med imponerende +75%. Anna Kasprzak og Addict de Massa slutter som nr. 3 med 73,696% og Nanna Merrald med Blue Hors St. Schufro ligeledes placeret som nr. 5 med 72,326%, mens Nadja Sloth og Favour Gersdorf slutter som nr. 7 lige udenfor placeringerne.

Grand Prix Special 🇩🇰🥇🇩🇰🥈og Grand Prix kür🇩🇰🥇🇩🇰🥉

Søndag med “finalen” i CDIO4* med først Grand Prix Specialen, hvor DV og danskerne satte sig på toppen af feltet med Zippo MI og Daniel Bachmann Andersen som vinder med 73,723% og Favour Gersdorf og Nadja Sloth som nr. 2 med 72,936%.

Selvom det var konkurrence dag 2 lignede det en motiveret Zippo i dagens Grand Prix Special (momentvis lidt over motiveret), hvor Daniel under vejs fik sine ridemæssige færdigheder testet lidt idet han må korrigere lidt under vejs for at holde Zippo på “sporet” hele vejen. Masser af kvalitet under vejs hvor det ligner at der er masser af lyst fra Zippo som bare lige skal kunne kontrolleres 100% under vejs også. Eneste lille tekniske fejl i turen var changementet mellem galop traversaderne som ikke var rent.

For den unge ekvipage Favour Gersdorf og Nadja Sloth blev dagens Grand Prix Speciel en triumf. Flot velbalanceret trav tur, masser power, super flotte passage ture i balance og 100% rytmisk af jorden, gode overgang ind og ud af øgningerne, god skridt tur, den første piaffe tur bliver lidt usikker, mens både nr. 2 og den sidste viser stor forbedring i forhold til tidligere. Serierne er lige efter bogen og snor lige, begge pirouetter mangler at Favour tager lidt mere “fat bagi”, men med god ridemæssig kontrol. Super flot form og kontakt hele vejen.

I Grand Prix küren tog Nanna og Blue Hors St. Schufro sig af sejren med en flot kür, som blev redet til rigtig godt musik valg, som understøttede ekvipagen flot hele vejen. Let og ubesværet, super form og flot kontakt hele vejen, masser spændstighed uden spændinger kombineret med power og kontrol gav dagens sejr (81,080%), omend Kittel var tæt på, selvom han havde fejl i begge serie sammen med Blue Hors Zepter idag (80,865%).

Anna Kasprzak og Addict de Massa har nu fundet formen rigtig sammen. Anna formår at ride med god energi, hvor det kun bliver til minimale spændinger, og samtidig er både form og kontakt blevet tydeligt forbedret. Det ligner helt klart at “less is more” for ekvipagen, og de med weekendens præstationer melder sig godt tilbage på den internationale scene. Parret red til Pepe´s tidligere OL kür, og som Anna i det efterfølgende interview med SVT fortalte, var det også store sko som Addict skulle fylde ud, men at hun selvfølgelig var super tilfreds med dagens præstation. Parret slutter som nr. 3 med 78,950%.