VIDEO - EVO Schubidoo og Anne-Marie Hosbond klar til UVM

Anne-Marie Hosbond Berthelsen med EVO Schubidoo sammen med avler og ejer Jane Serup Jensen

Reservepladsen udløser en billet

UVM er lige om hjørnet, og for Anne-Marie Hosbond og den 7-årige DV vallak EVO Schubidoo e. Blue Hors St. Schufro / Blue Hors Hotline, blev drømmen om en plads til UVM i første omgang den lidt utaknemmelige 1. reserveplads, men med frafald af Peggy Sue Nexen som er solgt til Frankrig, er Anne-Marie og Schubidoo nu også klar til at repræsentere Dansk Varmblod i Ermelo i næste uge.

For Anne-Marie er det hendes 2. UVM, idet hun tilbage i 2017 var til start på Straight Horse Don Tamino i 6 års klassen, så hun glæder sig rigtig meget til at være med i gamet igen.

Avlerhjertet banker

I år er det præcis 7 år siden at Stutteri EVO blev grundlagt af Jane Serup Jensen og Martin Jensen, og med til den del af historien hører nemlig Schubidoo som er først fødte føl på ejendommen i Veerst lidt udenfor Vejen. Hoppen Fleur nåede desværre kun at få 3 afkom, hvor også den 6 årige vallak EVO Dungey e. Blue Hors Don Olymbrio stadig bor på stutteriet, og som Anne-Marie netop har kvalificeret til mellemrunden.

Man fornemmer tydeligt at avlerhjertet banker lidt ekstra når snakken går om UVM og Schubidoo. “I dagligdagen tænker man ikke så meget over om det er egen avl eller indkøbte heste der går rundt på banen, men med UVM udtagelsen melder stoltheden sig, da det ikke er så mange har været med på rejsen fra den absolutte første dag,” fortæller Jane.

Hoppeføl e. Be Sure / Florencio

Den næste generation

På markerne omkring Stutteri EVO finder man spændende føl og åringer, som helt sikkert får chancen når deres tid kommer, og med det nuværende set-up glæder Jane sig over, at de nu har mulighed for at følge de unge heste, lige fra de første trin med rytter til den videre uddannelse.

Velforberedte

Imorgen er det helt nøjagtigt blot 11 måneder siden at berider Anne-Marie Hosbond startede som 1. rytter hos Stutteri EVO. I tiden der er gået har Anne-Marie været super flittig og allerede høstet masser succes på forskellige heste inklusiv international lille tur debut med hoppen Scarlett, som lige nu er godt på vej mod Grand Prix. Da Anne-Marie sidste efterår overtog Schubidoo havde han været til start i LA1 og parret nåede lige en MB0 inden årsskiftet, og nu er de så klar til UVM for 7 års. Senest har de lige vundet kvalifikationen til DRF´s championat for unge heste i Bogø med 79,847%.

Teamet

På opsadlingspladsen går snakken flittigt på spansk, og selvfølgelig også engelsk når det er nødvendigt, for de eneste ikke spansk talende i dagligdagen er Jane og Anne-Marie, så de har med et stort smil på læben også bestemt at efteråret, udover ridningen, også skal krydres med spansk undervisning.

Når teamet er til stævne er de hinandens hestepassere, og det fungere rigtig fint fortæller Jane og Anne-Marie samstemmende, som er klar til at køre turen mod Ermelo natten til onsdag med EVO Schubidoo, og hvor resten af familien støder til når det går løs med konkurrencerne.

LINK til videoklip her. (hvis ikke du kan se Youtube videoen herunder)