VIDEO - Sissel Bille Jakobsen med Duné Nec er klar til UVM debut

Klar til træning - Gunilla, Sissel og Duné Nec

En flot sensommer formiddag på sidelinien med Sissel Bille Jakobsen og den 6-årige DV vallak Duné Nec inden de tager hul på en spændende UVM uge. (e. Hesselhøj Donkey Boy / De Noir, avlet af Nana Eckardt og ejet af Sissel Bille Jakobsen).

Hvem er Sissel Bille Jakobsen?

32 år, fuldtidsrytter, mor til to drenge på 4 og 5 år og gift på 8. år med Michael som tækkemand.

Parret bor på ejendommen Enghavegård i Hoptrup ved Haderslev, hvor Bille Dressage hører hjemme. En ejendom som parret er i fuld gang med at bygge op fra bunden, hvor ridehus og stald allerede er fuldt fungerende, men hvor stuehuset pt. er en campingvogn hvor den lille familie bor. Stedet huser 25 heste hvoraf størsteparten er Sissels egne, som hun oftest køber ind som føl, ligesom det også var tilfældet med Duné Nec. I flokken af heste finder man også Duné´s helbror som er 3 år. Ridningen af hestene klarer Sissel sammen med en ansat, og derudover har de 3 medhjælpere.

Klar til UVM debut med flot sæson

Dagens træningspas var henlagt til Vøjstrup på Fyn, nærmere bestemt hos Sissels træner gennem de sidste 2 år Gunilla Nyman. Samarbejdet mellem de to kom i stand efter et kursus hvor Gunilla havde undervist og Sissel redet med. Sissel var efterfølgende kommet til Gunilla, og havde spurgt hende om hun ikke ville lære hende at ride RIGTIGT. Ikke at Sissel ikke kunne ride, for hun har tidligere været succesfuld både som ponyrytter og juniorrytter, men altid som en slags autodidakt, og følte at nu var tiden inden til at få rystet posen og få lært grundridningen rigtig fra bunden. Et samarbejde som begge parter er super glade for, og hvor Gunilla ofte også tager turen til Haderslev, da stalden hos Sissel jo har mere end to heste, som der jo kun er plads til i traileren når turen går til Fyn.

Egentlig var ekvipagen også klar til 5 års iagttagelse sidste år, men både Sissel og Gunilla var enige om, at de godt kunne have gavn af lidt mere erfaring inden evt. UVM udtagelse.

Rejsen sammen med Duné Nec har foreløbig budt på masser gode og succesfulde oplevelser, i år med bl.a. sejr i championatskvalifikationen i Billund, sejr i den indledende klasse til Falsterbo Horse Show, og nu venter karrierens absolutte højdepunkt med UVM i Ermelo i næste uge.

Hvis ikke du kan se videoen herunder findes linket også her.