Lyngbjergs St. Paris og Victoria Vallentin træner mod næste års udfordringer

Vallentin Dressage med Victoria Vallentin og Jesper Bisgaard Nielsen er startet på et ny fælles eventyr, her med endu en Blue Hors St. Schufro hoppe, nemlig 4 årige Lygums Zalina som parret ejer sammen med avlerne Henning og Tine Lygum Jensen - foto: H2R

Når dette års championatsfinaler starter imorgen på Blue Hors, bliver det uden sidste års verdensmester ekvipage Victoria Vallentin med superhoppen Lyngbjergs St. Paris. Parret var igen i år en del af truppen til UVM i Ermelo, men ligesom hos så mange andre unge heste, så har skridtet fra L til M niveauet også mødt udfordringer. Derfor er det et helt bevidst valg at Victoria og Paris bliver hjemme i år, og istedet fokusere på at få rutine og sikkerhed inden næste step.

Nyd et par klip fra træningen forleden dag med Victoria og Paris herunder ⬇️

Vallentin Dressage i nye omgivelser

En oktober dag gik turen mod det midtjydske, nærmere bestemt lige udenfor Brædstrup, hvor Victoria Vallentin og Jesper Bisgaard Nielsen har lejet en dejlig stald med 24 store lyse bokse. Samtidig er der spa afdeling, tilhørende lufte- og græs folde, udendørs bane og velfungerende ridehal (begge 20 x 60) - alt sammen under samme tag, kort afstand til deres private bolig i Skanderborg, hvor de yderligere har plads til 25 ungheste i løsdrift med tilhørende 7 HA marker.

Victoria her med den 3 årige hoppe Fynch Love e. Fynch Hatton som parret købte tidligere på året, og som var udtaget til OLD Eliteskuet i Rastede. Foto: H2R

Et kig i boksene i stalden vidner om mere end en håndfuld spændende heste. Parret er allerede kommet rigtig godt fra start med deres fælles business, som jo for Victoria´s vedkommende består i at ride og uddanne hestene, mens Jesper står for den forretningsmæssige del, samtidig med Jesper også tager ved når der er brug for hjælp fra jorden, til både de unge heste i træning eller som øjnene på jorden. Derudover har Jesper tre unge hingste inde, som skal forberedes til forbesigtigelse. Victoria har jo været begunstiget af at have haft sin far, berider Søren Vallentin på jorden i 25 år, og han dukker selvfølgelig stadig op, når der er behov for det.

Med “nærmeste nabo” som nu er Daniel Bachmann Andersen, har Victoria fået mulighed for at køre til Julianelyst ca. hver 14. dag for at få andre skarpe øjne og inspiration til den daglige træning. Der er ingen tvivl om, at Daniel også ser Lyngbjergs St. Paris som en absolut usleben diamant. Og når ekvipagen er til træning på Julianelyst sidder far Søren ofte med på sidelinien, så de nye vinkler på uddannelsen og træningen kan bringes med hjem på flere niveauer.

Hverdagen

En typisk dag starter kl. 8, hvor de første heste gøres klar til arbejdet. Udover Victoria, som står for ridning af hestene, er Anne Krarup Pedersen også ansat som rytter i teamet. Den dag var de to ryttere alene i stalden, og klarede selvfølgelig selv alle de ting der følger med, da groom Mathilde havde fået fri i anledningen af sin egen fødselsdag. Derudover er der også et par weekend-hjælpere tilknyttet, så alle inkl. Victoria og Jesper deles om weekendvagterne.

Kombinationen med at have heste inde med henblik på salg og heste i fast træning, hvor Victoria og Jesper gennem længere tid har haft samarbejde med bl.a. United Dressage om indkøb af talentfulde heste, og senest også med Ingrid og Poul Thøgersen som har været med til at sikre Lyngbjergs St. Paris fortsatte uddannelse under Victoria, gør at der er omsætning i butikken, men samtidig også arbejdsro til at kunne lave det langsigtede arbejde. Også familien Guldbrandtsen (avlere af Valerie B) og Stald Unik v. Morten Skov, er blandt kunderne i stalden, hvor Jesper bl.a. har fået en helbror til Valerie B ind til klargøring til forbesigtigelse, og Victoria er klar til championatsfinalen på Blue Hors med den 4 årige Roll on Unik e. Revolution / Blue Hors Don Olymbrio.

Med godt en måned i de nye omgivelser og salg af en håndfuld heste, og flere på ventelisten for at blive gjort salgsklare, så er der nok at tage fat på. Som Jesper ser det nuværene marked, så er der efterspørgsel på velredne heste, som kunderne kan komme op på og som giver en god fornemmelse. “Sælgeren har brug for både vejledning og sparring omkring salget, og så behøver priserne på hestene jo ikke altid at være i euro”, siger Jesper med et smil på læben.

Selvom det var en helt almindelig fredag eftermiddag, så var der besøg fra både Marianne og Jesper Jørgensen (United Derssage) og Morten Skov fra Stald Unik - foto: H2R