VIDEO - Indtryk fra eftermiddagens hingstevisning og 100 års jubilæum på Katrinelund

Selv flagstangen viste tydeligt vejr situationen lørdag eftermiddag på Mors - foto: H2R

100 års jubilæum på Katrinelund

Selvom forårs solen forsøgte at få taget, så var det den frysende kolde vind der fik tilskuerne til at krybe sammen, tæt spækket hele vejen rundt om den store udendørs bane, hvor publikum havde taget plads. Der var rigtig mange der havde valgt at lægge vejen forbi Mors til dagens hingstevisning og 100 års jubilæum.

Ib Kirk blev standsmæssigt kørt ind på banen i en gig med en belgier forspændt, og med ingen ringere end berider Bjarne Mark ved tømmerne. Det var netop med en belgierhingst at det hele startede for 100 år siden hos familien Kirk på Mors, og den lange liste med hingste som har været en del af hingstestationen vidner også om det store engagement og aktivitet som årene der er gået.

Eftermiddagen stod på præsentation af både dressur- og springheste. Naturligvis med hingstene i fokus, men også rideheste afkom og et par nye føl. Under vejs kommenterede Ib Kirk selvfølgelig hestene, hvor han til dagen havde fået Per Skærbæk som medkommentator på dressurhestene og Lars Rasmussen på springhestene.

Det var glædeligt gensyn med guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy som blev vist ved hånd, og her bifaldt Ib Kirk det gode samarbejde omkring hingstene med norske Kristin Andresen, og kunne samtidig fortælle at der lige nu var stor efterspørgsel på sæd fra Donkey Boy fra hele verden.

Den unge fløjhingst og materialprøvevinder, 4-årige Svalegårds Hot Driver e. Hesselhøj Donkey Boy / Blue Hors Hotline, avlet af Carl Chr. Krabbe (avlet på superhoppen Svalegård´s Hottie) blev flot fremvist af Carina Cassøe Krüth som jo skal stå for dem fremtidige uddannelse af hingsten. Hot Driver viste tre smidige gangarter med god power og flot form. Fra medkommentator Per Skærbæk var der også ros for, at man gav den unge hingst de bedste muligheder, under en dansk top rytter som Carina Cassøe Krüth.

Den aldrende herre Bon Bravour e. Painted Black / Chronos som er blevet 17 år er nyankommet for denne sæson til Katrinelund. Hingsten er jo uddannet til Grand Prix under hollandske Anky van Grunsven, og derudover særdeles interessant i forhold til en forædlingsprocent på hele 41%!

I Danmark er der alene registreret 7 afkom fordelt med 5 afkom i 2013 og 2 afkom i 2014, men ud af de få afkom har tre gjort sig ekstra bemærket. Nemlig super hoppen Atterupgaard Delorean med Selina Solberg Vittinghus i sadlen, og Bournonville som nu er solgt til Lövsta Stuteri, men Søgårds Bon Royal i dag er hos britiske Laura Tomlinson. Alle tre heste med ekstra klasse.

Bon Bravour selv brillerer med at være højstillet og ret ædel i kroppen, måske ikke det smukkeste udtryk, men så har han en særlig smidig overlinie, og hvis man stiller skarp på det han kan bag sadlen, så formår han at tippe og sætte sig på en helt særlig måde i pirouettearbejdet. (Desværre er det klip på videoen herunder langt fra så godt som den pirouette som blev vist lidt senere).

En eftermiddag hvor det kolde forårsvejr stod tydeligt i skyggen af rigtige hestefolk, og hvor Katrinelund efterfølgende var vært ved kaffe, småkager, øl, sodavand og grill pølser.