Dansk Team Junior guld til de nordiske mesterskaber i dag

Med gårsdagens stærke præstationer var det danske junior team kommet flot fra start til de nordiske mesterskaber. I dag var ekvipagerne klar til at ride det individuelle program.

Første danske ekvipage var Anna Maarbjerg Piechnik med Kirks Dibsi. Parret slutter som nr. 3 i dagens individuelle konkurrence med 70,342%. Parret starter ud med uro i indridningsparaden, men der fra rider Anna flot til hele turen. Dibsi går med et godt godt sving i traven og god balance, momentvis kunne man godt ønske sig lidt tydeligere overgange mellem øvelserne. God skridt tur, den samlede skridt kunne man godt ønske sig lidt mere samlet. God galop tur med gode changementer og god power. 

Anden danske ekvipage på banen var Natalie Hering og Litvinenko Sjælstofte. Parret kommer skarpt fra start, dejligt sving trav turen med godt udtryk. God skridt med super flot fri skridt. I galopturen bliver munden momentvis lidt åben, men Natalie får redet en flot tur med power og i det hele taget en dejlig gennemarbejdet hest. Parret slutter flot af som dagens bedste i den individuelle konkurrence med 71,474%.

Tredje danske ekvipage var gårsdagens individuelle vinder Kristian Würtz Green med Schuberts Don Diablo. Flot power og udtryk i traven, men får ikke helt den samme flotte bæring og smidighed med i traversaderne. I skridt pirouetterne bliver Don Diablo en smule bagom schenklen. I galopturen får ekvipagen desværre en dyr fejl i den første kontra galop, hvor der skal vises changement til højre ved M, men hvor Diablo ikke tager hjælpen og dermed får Kristian ikke vist changementet, men må i stedet lave overgang til galop og anspring til den nye galop inden den næste øvelse. Super ærgerligt med 0-1-0-3-1 fra dommerne (iøvrigt mystisk hvordan 3 dommere overhovedet kan give point for en øvelse der IKKE er vist, for der er overhovedet ikke antydning af et changement). Parret slutter individuelt som nr. 13 med 65.842%.

Fjerde danske ekvipage er Ann Sofie Nilausen med Eleverhøjs Sakharov. Ann Sofie rider godt til i trav turen med godt udtryk, tingene flyder godt under vejs. God skridt og med rigtig god fri skridt. Som hos Kristian og Diablo, bliver øvelsen med "stretch" lidt knap vist, idet man ikke helt fornemmer at der bliver givet nok efter på tøjlen, da der reelt ikke vises nogen opsamling af tøjlen efter at der har været givet efter. God galoptur med gode changementer og uden tekniske fejl. Ekvipagen slutter individuelt som nr. 5 med 69,500%.

Det danske team slutter med samlet score på 419,073, Sverige med 412,219 og Finland med 402,221.