Dansk Varmblod Norge med flot kvalitet til følskue

Årets hoppeføl e. Donkey Boy / Sezuan, avlet af Andresen Dressage - foto: H2R

To dage med 29 dressurføl

De danske dommere i år var Jens Søgaard og Johnny Hansen, sammen med det faste hjælper crew Ulrik Kristensen og Ib Kirk samt Tommy Christensen (som var manden med de unge ben, der sprang til når der var brug for hjælpen til mønstring, så alle hestene blev præsenteret bedst muligt).

Fra venstre Ib Kirk, Jens Søgaard, Johnny Hansen, Tommy Christensen og Ulrik Kristensen - foto: H2R

Dansk Varmblod Norge har med den absolutte hovedkraft Ole Jørgen Jørgentvedt fra JJ Horses gennem mere end 10 år afholdt årlig følskue med tilhørende hoppekåring i DV regi. Før den tid var det lavet som Følfestival med alle racer.

I 2023 udgaven var følskuet delt over to lokationer, startende i fredags hos Ole Jørgen Jørgentved, JJ Horses i Norge med 11 føl, og derfra til lørdagens kombinerede følskue og hoppekåring på det nyopførte anlæg Evje Herregård som er hjemsted for Andresen Dressage som ejes og drives af Kristin Andresens datter Alexandra Andresen.

Gennem de senere år har Kristin Andresen jo også været en af kræfterne, som har bakket op og deltaget med både hopper og føl.

De smukke nye faciliteter danner til dagligt rammen om føl, avlshopper, ungheste, hingste og rideheste, og indeholder alt hvad ethvert hestehjerte drømmer om. Fitness afdeling, for personalet men selvfølgelig også for hestene med vandbånd, skridtbånd, vibrationsbånd og skridtmaskine med longering i midten. Ejendommen er omringet af masser græsfolde, store lufte folde, og løsdrift afdeling som er bygget ind under ridehusets ene ende. Tilhørende skov hvor man let kan bruge 2 timer på hesteryg, og alligevel kun set en lille del af området.

Premiere

Årets følskue og hoppekåring var det første arrangement hos Andresen Dressage, og faciliteterne og personalet gjorde dagen let og samtidig hyggelig for både deltagere og det tilrejsende dansker team.

Generelt var kvaliteten af føllene det bedste set til dato i Norge. Hoppematerialet er blevet bedre og det sammen med mere målrettet avl, kan avlerne i Norge nu begynde at høste frugten af. Også ros fra begge dommere, som bestemt synes kvaliteten var rigtig god, og at både hoppe materialet og årets føl giver gode perspektiver for fremtidens avl i Norge.

Året hoppeføl e. Donkey Boy / Sezuan fra Andresen Dressage ⬇️

Video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

2. bedste hoppeføl JJ Sapphire e. So Perfect / D´avie (bedste gangartsføl) fra JJ Horses

Bedste hingsteføl Equity D´Lux e. So Perfect / Uno Don Diego fra Lux Horses AS v/Birgitte Forsland